Gå til sidens hovedinnhold

Et nytt landemerke med gourmetmat

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

SIRDAL HAR fått et nytt landemerke, en restaurant som åpnet i helgen. På en høyde i Øvre Sirdal, med en fantastisk utsikt utover hele fjellheimen, kneiser «Slottet», en restaurant til 30 millioner kroner. Restauranten med den spektakulære plasseringen, skal tilby mat laget av råvarer fra lokale produsenter, og menyen er inspirert av tradisjonelle oppskrifter. Dette synes vi er spennende og interessant. Og vi krysser fingre for at dette blir en attraksjon i seg selv i Sirdal.

KJØKKENSJEF ER June Hansen. Hun er svært godt fornøyd med åpningshelgen og gleder seg til å vise frem plassen til flest mulig i løpet av den kommende uken. Da har Rogaland ferie og de har derfor åpent hver dag. Sirdølen Torfinn Arne Nesset er primus motor bak prosjektet som går over to etasjer. I hovedetasjen blir det en restaurant for 100 gjester, mens det i underetasjen blir en skjenkestue til ca. 50 gjester.

DET ER et spenstig prosjekt som kan få stor betydning for Øvre Sirdal. Restaurantdrift er en utfordrende bransje, men gjort på den riktige måten kan dette bli en stor suksess. Det er viktig å satse på kvalitet og kortreist mat. De mange hytteeierne i Sirdal tilbringer mer tid på sine hytter – og de fleste er vant til å benytte seg av spisesteder når de er hjemme. Ved på tilby gode opplevelser og utpreget service, kommer folk tilbake etter første besøk. Og nettopp det er nok suksesskriteriet.

I TILLEGG til restaurant og skjenkestue, har Nesset også åtte utleiehytter under planlegging. Dette tror vi kan bli en attraksjon på lik linje med andre og spennende tilbud som finnes i landsdelen. Det å skape det spesielle, det å ikke gå på akkord med kvalitet, det å oppfylle drømmer blir en viktig del av driften på «Slottet» i Sirdal. I forbindelse med åpningen var både ordfører og fylkesordfører til stede og uttrykte sin begeistring for satsingen. Vi stiller oss i samme rekken.

VI GLEDER oss over nyåpningen og ønsker all mulig lykke til med restauranten og satsingen.