Han har levert gode prestasjoner i triatlon og langdistanseløping gjennom mange sesonger. Den målbevisste kvindølen har alltid hatt mest fokus på løping og han imponerte nylig med sterke 1.34,48 på halvmaraton i Ironman i Sandnes.

Mest fornøyd med sykling

Farstad brukte 38,36 minutter på 1900 meter svømming og ble klokket inn til 2.39,17 på 90 kilometer sykling. Dermed fikk han den gode sluttiden 5.03,43 på halv Ironman.

– Det gikk jevnt over bra på alle etapper, men jeg var mest fornøyd med 2.39,17 på syklingen og det føltes godt til å være meg, påpeker Farstad beskjedent.

Han liker opplegget i triatlon og det er sosialt å konkurrere med andre løpere.

Kom under fem timer

– To ganger har jeg gjennomført halv Ironman på under fem timer. Det var spesielt moro å krysse mållinjen på 4.55,55 i Haugesund sommeren 2014 og det er min personlige rekord. Og muligens debuterer jeg på full Ironman i Nederland neste år, forteller han. For øvrig er målsettingen å runde av sesongen med Oslo Triatlon 13. august.

Idrettsmannen fra Kvinesdal legger ned mye trening og er alltid godt forberedt til sesongens konkurranser. Han har også gode minner fra Sesilåmi og de store langløpene på ski i Marcialonga og Vasaloppet.

Krevende maratonløp

– Jeg trives på lengre distanser og min pers er på 3,18 timer på åtte starter i helmaraton. På halvmaraton har jeg beste tid på 1 time og 27 minutter og jeg stiller på den distansen i Mandal i slutten av august. I høstsesongen kan det også bli en ny konkurranse i skogsløpet Svalandsgubben over 27 kilometer, opplyser den kondisjonssterke løperen til Agder.

– Det er gøy å delta i idrett, men Suleskar Maraton er det hardeste maratonløpet jeg har gjennomført. I stiv kuling ble det en skikkelig kraftprøve i 2019 – jeg kom i mål på 3.59,18 og tiden ga seier i klasse 50–54 år, legger Jan Roger Farstad til.