– En av suksessfaktorene har vært at det alltid har vært et fokus på at det skal være gøy for hele familien, fra små til store, og det synes jeg vi har klart, selv med det dystre bakteppet som ligger bak. Fedakvarten samler nemlig inn penger til barn som lever i krigsherjede områder, gjennom Redd Barna, og i fjor klarte de å runde 1 million innsamlede kroner, et år før skjema. – Ja, det er helt utrolig at vi har samlet inn så mye penger på lille Feda, men det viser at folk vil bidra når det er noe så viktig.

Dagen på Feda starter med en spasertur i bygdas vakre natur, der alle påmeldte er ikledd Fedakvartens treningsskjorte, som man kjøper før start. På veien har man med seg bingobonger og finner så numrene ute i løypa, og halvveis er det saftstasjon. For de som heller vil løpe, så arrangeres det konkurranseløp i fire klasser, og Hansen lover større gevinster til vinnerne under årets jubileum.

– For det første så går vi tilbake til at damene nå løper «Kvarten» igjen, nemlig 10,55 km, og vi vil i tillegg legge opp til et større premiebord, kanskje til de to-tre beste i hver klasse. I tillegg vil vi trekke en premie blant alle som løper på «idealtid», altså en tidsperiode som er gjennomsnittlig for Fedakvartens tidligere løpstider. Vi håper at alt dette kan inspirere flere til å løpe Fedakvarten i år, sier Hansen.

Resten av dagen er en blanding av løp for de minste, ut å hente premieflasker i vannet i Sandebukta, og den tradisjonsrike ordførerduellen, som skaper stort engasjement blant publikum. Her stiller ordførerne for inviterte kommuner opp med et mannskap på tre, og skal konkurrere mot hverandre i forskjellige øvelser.

– Vi har invitert Kvinesdal, Flekkefjord, Farsund og Lyngdal til årets aksjon, og håper at alle stiller til den tiende utgaven! Det nye i år er at vi har utfordret oppfinner Erik Alfred Tesaker til å komme med en oppfinnelse til denne duellen; kanskje noe til erteposekastingen, som flere av ordførerstabene har slitt voldsomt med, ler Hansen.

Fedakvarten har trofast blitt arrangert i ti år på rad, selv gjennom pandemitiden, men etter årets tiende utgave tar Fedakvarten-gjengen en velfortjent pause i 2024.

– Ja, nå har det gått over alle forventninger, og vi er en god liten gjeng som jobber veldig godt sammen, men nå trenger vi et pauseår og så får vi se om vi ikke kan komme tilbake med fornyet styrke i 2025. Hansen gleder seg til årets jubileumsarrangement og håper så mange som mulig kommer, fra fjern og nær.

– Sandebukta skal som alltid stå klar, siste lørdag i august!