INNSATSEN TIL de unge «fjellparkerne» er det fint lite å si på. En strålende gjeng står på gjennom store deler av sommeren, og året for øvrig, for å skape rockefestival. I år spilte artister som Kvelertak, Backstreet Girls, Kjartan Lauritzen og Morten Abel på den idylliske fjellparkscenen. Det er artister som festivaler i Oslo, Bergen eller Trondheim hadde vært godt fornøyd med. Alt det de får til i Fjellparken, i lille Flekkefjord, er utrolig.

MEN SÅ hører vi om betydelig behov for oppgraderinger. Det er allerede lovet penger til området, og kommunen har for all del spilt på lag med ungdommen. Men nå som vi i dagens Agder leser om hvilke behov som eksisterer, er det viktig at ord blir til handling. Og at pengesekken åpnes for å gjøre Fjellparkfestivalen og turområdet Fjellparken enda bedre.

IFØLGE ARRANGØREN har de flere ganger opplevd at artister sier nei grunnet fasilitetene. Det er synd, for festivalen er så sjarmerende, idyllisk og kreativ, at det er leit om nye bekjentskap ikke blir noe av, på grunn av praktiske forhold. Og så kan man spørre seg, forsvinner noe av sjarmen dersom Fjellparken får en makeover? Nei. Sjarmen forsvinner ikke av at rullestolbrukere får bedre forhold. Sjarmen forsvinner ikke av at scenen blir bedre tilrettelagt for artistene. Sjarmen forsvinner ikke ved å tilby bedre toalettfasiliteter eller å ha strømnett som tåler en rockefestival.

I TILLEGG handler det ikke bare om band og deres ønsker. Eller å gjøre hverdagen lettere for arrangøren. Det handler om sikkerhet. At folk både med og uten promille ramler ned bakken fra miniscenen, er en årlig tradisjon. Så vet vi også at det, for noen år siden, har vært en ulykke der en person falt ned området i nærheten av inngangspartiet. Oppgradering av området, er en investering i deltakernes trygget. I tillegg er det viktig at man kan føle seg trygg på at ting får stå i fred. At det vanskelig å bryte seg inn. At det ikke er så «mottakelig» for hærverk.

HVA SOM er mest kritisk finner nok kommunen ut sammen med fjellparkstyret. Sammen vil de forhåpentligvis skape en bedre arena for å arrangere festival – og ikke minst for at Fjellparken kan brukes oftere. Området er idyllisk og sjarmerende. Noen barnehager bruker det allerede, men kanskje det kan bli et område hvor det bugner av liv. Så, legg til rette for Fjellparken og Fjellparkfestivalen. Det er en investering for både dem som liker kultur og dem som skaper det.