– Jeg smisker ikke. Dette er den kuleste.

Det sa frontfigur i Kvelertak Ivar Nikolaisen fra scenen. Han var ikke i tvil, og kåret Fjellparkfestivalen til den kuleste festivalen i landet ... Til stor jubel fra fansen.

Kvelertak dundret gjennom mange av sine mest kjente låter, selv om de på ingen måte fikk plass til alle på det timelange settet. Publikum digget alt de så, og entusiasmen var gjensidig. Kvelertak, med Moi-vokalisten i front, storkoste seg på scenen.

Det var på Fjellparkfestivalen for fire år siden at Nikolaisen hadde sin debut med Kvelertak. Nå var de tilbake, enda varmere i trøya – bokstavelig talt. For første gang var det pyro i Fjellparken.

Fra Oslo til Flekkefjord

Vennegjengen Erik Egenes (fra Flekkefjord) Fredrik Hytte, Vilde Øverland, Ingvild Hammerstad, Anja Sæter, Lars Aleksander Selebe og Mari Stavrum fra Oslo har vært med i Fjellparken mange ganger. Slik er det for mange – Fjellparken er en tradisjon man reiser til Flekkefjord for å oppleve:

– Vi tok først turen til Fjellparken da Erik var frivillig under arrangementet, og siden har vi fortsatt å komme tilbake. Vi synes det er så kult at festivalen beholder sin unike stemning og tradisjoner på tross av at årene går. Det er kanskje det som gjør at vi kommer tilbake hvert eneste år. Vi vet at det blir kvalitet, sier de.

Nostalgi og miniscene

Det var ikke bare Kvelertak som fenget. Rockelegendene fra Backstreet Girls besøkte for ente gang Fjellparkfestivalen.

– Det treet på siden av scenen var så vidt planta da vi først spilte her, sa vokalist Bjørn Müller om treet som nå er gedigent.

Bandet har for vane for å levere live, og konserten i Flekkefjord var intet unntak for bandet som nylig har fått positiv blest etter populær NRK-dokumentar.

På miniscenen var det flere populære innslag, også med lokale artister. Longfield & Superskeleton med gitarist fra Flekkefjord og bandet King Romeo trakk mange folk opp den bratte bakken opp til miniscenen.

Lørdagen besto også av mange andre høydepunkt, og publikum storkoste seg gjennom hele dagen.

Abel hadde med seg kvindøl

Fredag var en annerledes dag i parken, uten den klassiske rocke-headlineren. Men publikum storkoste seg med bookingen. Først av de store var Morten Abel.

På scenen hadde han med seg trommis Thomas Gallatin fra Kvinesdal. I forkant av konserten fikk Agder slått av en prat med kvindølen, som hadde følgende å si:

– Jeg har spilt konserter med Morten i mange år, og vet hva jeg skal gjøre. Samtidig er det alltid litt mer spesielt å spille i hjemtraktene. Så jeg kommer nok til å kjenne litt mer på nervene før vi går på i Fjellparken, enn det jeg vanligvis gjør.

Han er selv en stor tilhenger av musikken til Morten Abel, og synes det er veldig stas å få muligheten til å spille sammen med han. Gallatin ble kjent med Morten Abel da han samarbeidet med Odd Nordstoga på en låt i 2013.

– Vi klaffet på en veldig god måte, både sosialt og musikalsk, fortsetter trommeslageren som spiller fast i bandet til Morten Abel.

Bergenserne var også i parken

Etter en fantastisk opptreden av Morten Abel entret en rockeartisten «Egge» miniscenen. Han kom hele veien fra Bergen og fikk gjennombruddet sitt da han slapp albumene «Egge Stadium» og «Belly Feelings» i 2019.

Da pønkbandet «Blood Command» entret scenen klokken 22:00, sørget de for at bergenserne også var godt representert under årets festival.

Etter at bergenserne hadde forlatt hovedscenen sto rogalendingene i «Vicereine» for tur på miniscenen. Kvintetten fra Stavanger/Sandnes fikk sitt gjennombrudd sent i 2015 og holdt en imponerende opptreden for fredagskveldens publikum.

Overraskende suksess

Kjartan Lauritzen avsluttet fredagskvelden i Fjellparken. Til tross for at sogndølen ikke er en typisk rockeartist, fikk han publikum med seg og beviste at han faktisk var en god booking.

– Jeg vet dette er rockefestival. Jeg er faktisk egentlig en metalhead, sa Lauritzen fra scenen.

Men det var ikke rock han spilte, det var mer rap og festmusikk.

Han kommer selv fra en liten bygd og følte seg som hjemme i Flekkefjord. Videre nevnte han at det var utrolig fint i Fjellparken og at festivalen har en koselig beliggenhet. Det var derimot en ting han skulle ønske var annerledes:

– Jeg kommer fra Vestlandet så jeg trodde det skulle være varmere her, men nei da, lo han.

Under opptredenen fikk publikum høre flere av låtene hans og naturligvis spilte han også den mest populære låten sin «Fredag» da han endte festivaldagen. Sangen passet spesielt godt til dagen han opptrådte på

Frivillig fra Stavanger

Ask Samsonsen fra Stavanger meldte seg som frivillig på årets Fjellparkfestival. Frivilligheten er avgjørende for festivalen.

– Jeg ble invitert med på festivalen av tremenningen min Aurora. Jeg har aldri vært frivillig tidligere, så når hun spurte om jeg ville være frivillig på det tenkte jeg at det ville være kult å prøve, sier Ask Samsonsen til avisen Agder.

18-åringen har aldri vært på Fjellparkfestivalen før, men har hørt mye om den. I forkant av årets festival fikk han også vite at det er den lengstlevende rockefestivalen i Norge.

– Det er jo litt kult at det er den eldste i Norge. Det er kult at de fortsatt holder på tradisjonen, fortsetter han.

Familien hans har hytte i nærheten av Flekkefjord, dermed har han allerede vært en del i byen. Han trives godt her og ser gjerne for seg å komme innom ved senere anledninger.

– Flekkefjord er en hyggelig by. Den er jo ganske mye mindre enn Stavanger så det er mindre bråk her, kanskje ikke akkurat denne helgen da, avslutter rogalendingen.

En kjempeopplevelse

Venninnene Eiril Sirnes Velund (14) og Alva Djuphagen Svela (13) som i år debuterte som frivillige, hadde en flott helg.

– Vi har kost oss så mye i år. Vi har blitt kjent med mange nye snille folk, og vi ble godt tatt imot.

De var med på mange varierte oppgaver som maling av skilt, bæring og rigging av scenen.

– Det var gøy det, men selve festivalen var uten tvil høydepunktet. Vi kommer til å huske dette for alltid. Vi har hatt noen veldig fine dager, og gleder oss til neste år.

Feiret 20 år

Nytt for året var det at også torsdagen ble arrangert i parken. Der spilte Playboys sin konsert som markerte at bandet har holdt på i 20 år.

– Det kunne vært et par hundre ekstra folk, men opptredenen gikk veldig bra, sier gitarist Henning Sirnes like etter at bandet har pakket instrumentene sine ned fra scenen.

De andre i bandet er enige med gitaristen og mente de opptrådte så godt de klarte:

– Etter forutsetningene var det bra, sier vokalist Kjell Are Heiland.

Medlemmene i Playboys er imponert over at folk fremdeles husker sangene deres. I begynnelsen av konserten var det ikke veldig mange som turte å stå på første rad, men etter et par sanger strømmet publikum mot scenen:

– De som sto framme med scenen var kanon gode. De kunne jo sangene våre, sier trommeslager Egil Bjørgås.

Blomstret vilt på scenen

I oppveksten var vokalist Snorre Log Skage med som frivillig i Fjellparken. Dette året sto han og resten av bandet «Villblome» for årets åpnings-opptreden.

– Det er alltid en ære å åpne festivalen. Ekstremt deilig, i hvert fall nå som samfunnet har vært nedstengt. Det var godt å komme i gang igjen og Fjellparken er den beste scenen å spille på, sier flekkefjæringen.

Radiojørn med frontfigur fra Flekkefjord var band nummer to på plakaten, også de leverte et glimrende rockeshow.

Enda mer? Sjekk her!

Bildeserie

Nå er den siste dagen med Fjellparkfestivalen i gang: Folk koser seg

Siste dag av Fjellparkfestivalen: – Det er alltid god kvalitet. Derfor kommer vi tilbake hvert år

Ask fra Stavanger meldte seg som frivillig på årets Fjellparkfestival: – Det er kult at de fortsatt holder på tradisjonen