Gå til sidens hovedinnhold

Flere utsatte flyvninger fra Gran Canaria: – Vi håper vi får fly hjem i kveld

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere fly fra Norwegian og Sas har begynt å ta av, men fortsatt vet flere ikke om de kommer hjem. – Vi har fått flyvningstid, men vet ikke om det går, forteller Annja Smaaskjær.

For abonnenter

Agder har de siste dagene skrevet flere saker om «sandfaste» sørlendinger på Gran Canaria og Tenerife, blant andre Annja Smaaskjær fra Sira, men som bor i Førde. Lørdag brukte hun og Robert Ueland forgjeves flere timer på flyplassen i Las Palmas, og siden har de ventet på å komme hjem.

Nå har de endelig fått beskjed om at de kan ta et fly hjem i kveld, men Smaaskjær er ikke helt sikker på at det vil skje.

– Vi fikk flere beskjeder fra Tui om at de ikke hadde noen ny informasjon, helt frem til i går kveld hvor vi fikk melding om at vi skulle fly til Oslo, og videre til Bergen. Første tid var kl. 17.40, men den ble utsatt til 20:35. Så utsatt nå igjen til 22.15. Vi vet med andre ord enda ikke helt om vi får fly i dag. Vi utsetter å dra til flyplassen så lenge som mulig, klok av skade, forteller Smaaskjær til Agder.

– Går flyvningen 22.15 er vi fremme i Oslo 05.00 norsk tid, og skal fly fra Oslo til Bergen 09.00. Så må vi komme oss fra Bergen til Førde som er 3,5 timer i kjøretid, forteller hun.

Les også

Var strandet på flyplassen i åtte timer: – Kundeservicen har vært elendig

Telefonkø

De har selv måtte finne frem til informasjonen om flyvningen, da meldingene ikke blir sendt ut fra Norwegian.

– Men vi kan få lov til å ringe deres kundeservice hvis det er noe vi lurer på. En annen dame hadde prøvd å ringe Norwegian sin kundetelefon i går, da hun ikke fikk noe svar. Satt tre timer i telefonkø, og da hun endelig kom igjennom sa de bare at de ikke hadde noe informasjon å gi. Helt utrolig at det går an, sier Smaaskjær oppgitt.

– Vi håper bare vi kan få komme hjem nå, legger hun til.

Gode spanjoler

Hun takker samtidig de hotellansatte for god hjelp i de ekstra dagene.

– Det er godt at spanjolene leverer når Norwegian og Tui svikter. Hotellansatt Victor Martin har ordnet med ekstra rom, og i tillegg gitt oss ekstra tid på et rom til hvile og dusj på hotellet når vi har måttet vente på flyet i dag, sier hun.

Tenerife

Sandra Rafoss og Jorune Birkestøl på Tenerife, som Agder omtalte mandag, har fått beskjed om at deres fly skal lette 20.35 tirsdag kveld.

– Vi er på flyplassen. Flyet skulle gå 14.00, men har blitt utsatt til 20.35, forteller Rafoss tirsdag kveld.

Les også

«Sandfaste» på Tenerife: – Vi aner ikke når vi kommer hjem

Onsdag

Til NTB opplyser både SAS og Norwegian at de regner med å få alle de reisende som har vært strandet på Kanariøyene hjem i løpet av onsdagen, vil bli hentet hjem i løpet av onsdag.

– Vi regner med at alle de reisende kommer hjem i morgen, sier pressesjef i SAS, John Eckhoff, til NTB tirsdag kveld.

Norwegian er også i ferd med å hente hjem sine reisende.

– Målet er at flesteparten av dem som har vært strandet, er hentet hjem i løpet av morgendagen, onsdag, sier Norwegians pressekontakt Christer Baardsen.