Gå til sidens hovedinnhold

Folkegave til besvær?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

LOKALBEFOLKNINGEN HAR vært rause når sykehuset i Flekkefjord ber om gaver og innsamlinger. Gjennom flere tiår er det samlet inn mangfoldig millioner kroner til sykehuset, først og fremst for at sykehuset skal få nødvendig medisinsk utstyr som de ellers måtte ha ventet lenge på i bevilgningskøen. Pengegavene har alltid blitt gitt med hjerte – og nettopp den hjerteligheten må man sørge for at består. Det kan fort bli det mest lønnsomme sykehusledelsen gjør.

FOR DET er mildest talt forstemmende når vi i onsdagens Agder kunne lese at MR-maskinen som ble kjøpt inn og innviet i 2015 med blant annet 2,5 millioner innsamlede kroner, nå nærmest blir stående ubrukt i ett år, fordi det ikke er radiolog som kan betjene den. Selve MR-maskinen har i ettertid også vist seg å være mindre egnet enn først antatt, men det er en annen skål.

VÅRT HOVEDANLIGGENDE i denne saken er at sykehusledelsen må strekke seg langt for at lokalbefolkningen skal ha et godt tilbud på sykehuset i Flekkefjord – også selv om den fagansvarlige har tatt seg ett års studiepermisjon. Vi registrerer at det foregår et internt arbeid på Sørlandet sykehus totalt sett for å løse utfordringene. Å drive sykehus i nettverk må vise seg å være noe annet enn bare store ord.

VI HAR tidligere på denne plass gitt honnør til lokalbefolkningen som har et stort hjerte for Flekkefjord sykehus. Det gir seg utslag i for eksempel stor vilje til å gi penger når sykehuset eller interesseorganisasjoner ber om støtte og hjelp. Da er det viktig at man ikke opplever folkegaver som besværlige, men sørger for at lokalbefolkningen får noe igjen for den innsats og de gaver som er gitt. Nettopp det poenget regner vi med at sykehusledelsen tar på det største alvor.