De fine vårdagene i Sør-Norge er over for denne gang. Nå kommer snøen, og været blir «sørgelig», ifølge Meteorologisk institutt.

– Mars kan alltid være en sånn luremåned. I forrige uke var det 16 plussgrader enkelte steder i Sør-Norge, og da tror mange at våren endelig er kommet, sier statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Men mars har ofte noe snø på lur, og nå kommer det en liten smak av vinter igjen, sier han.

Starten på uka blir riktignok først preget av klarvær i Sør-Norge. Men et lavtrykk er på vei i fullt fart fra Atlanterhavet og vil treffe Norge onsdag.

– Det treffer først Vestlandet og sprer seg så østover. Det blir mye vind og nedbør i form av snø. Særlig i indre strøk østafjells, sier han.

Fra torsdag går nedbøren over til å bli regn, og Sarchosidis betegner dette været som «sørgelig». Torsdag ser ut til å bli den verste dagen, sier han.

– Det blir en god del nedbør og vind, før det roer seg litt mot helgen. Vi er nok ikke ferdig med lavtrykkene, og det blir skiftende vær utover helgen, sier han.

Været vil trolig by på krevende kjøreforhold på fjellovergangene, sier statsmeteorologen.

I disse dager har et høytrykk over Finland sørget for fine forhold generelt i Norge, og i Sør-Norge har det vært mange varme dager med skikkelig vårvær.

Men temperaturene har falt, og klarværet har sørget for lave temperaturer. Mandag morgen ble det registrert 20,7 minusgrader på Hovden i Setesdal.