Gå til sidens hovedinnhold

Fornyer samarbeid om utdanning: – Vi har store forventninger

Lister Nyskaping skriver ny samarbeidsavtale med UiA. Sammen med åtte næringsforeninger og næringshager over hele Agder fornyes samarbeidet om utdanning og kompetanseheving.

–Vi har store forventninger til at samarbeidsavtalen med UiA skal styrke næringslivet i Lister. Vi trenger oppmerksomhet rundt kompetansehevende og forskningsrelaterte tiltak i bedriftene. Felles Løft-avtalen med UiA er en del av vår verktøykasse for å lykkes i det arbeidet, sier Christiane Skage, daglig leder i Lister Nyskaping i en pressemelding.

Lister Nyskaping utgjør Næringsalliansen i Agder sammen med næringsforeningene i Kristiansandsregionen, Arendal, Vennesla, Grimstad og Sørlandsparken, Lindesnesregionens næringshage/næringsallianse, Pågang næringshage i Risør og Setesdal regionråd. NHO Agder er også med i Felles løft.

Felles løft-avtalen ble først opprettet i 2017 og den nye avtalen har tre hovedområder. For det første handler det om utdanning og kompetanseheving. Det innebærer blant annet gjesteforelesninger, praksis og oppgaveskriving for studentene.

Mange ansatte i næringslivet har behov for å friske opp og forbedre sine faglige kunnskaper. UiA en stor aktør med over 100 ulike studietilbud innen mange ulike fagområder. I samspill med næringslivet kan også UiA skreddersy egne utdanninger.

Avtalen legger også til rette for forsknings- og innovasjonssamarbeid mellom medlemsbedriftene og universitet, samt felles synliggjøring.

– UiA er veldig glad for å fornye avtalen med næringslivet i hele Agder. Det betyr mye for oss å være tett på arbeidslivet, sier Sunniva Whittaker rektor ved UiA.

Felles løft-avtalen svarer også Solberg-regjeringens ønske om større og bedre kontakt mellom arbeidsliv og høyere utdanning.

– Det må være flere møteplasser mellom utdanning og arbeidsliv hvor de kan samarbeide bedre om hva studentene skal lære og hvordan de skal lære det, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) tidligere denne uka da han la fram en egen stortingsmelding om arbeidslivsrelevans; Utdanning for omstilling.