For en uke siden sikret Flekkefjord opprykket til 4. divisjon etter å ha slått Tigerberget 1–0 i sesongens siste hjemmekamp. Dermed var det bare æren å spille for da rødtrøyene møtte FLIK i Farsund til lokaloppgjør i går kveld. Et robust hjemmelag gjorde som i vårkampen og vant 2–1

– Det er ingen tvil om at vi nok brant kruttet forrige helg. I dag mønstret vi vel tidenes yngste startellever. Foruten rutinerte Asle Liland startet vi kampen med to 15 åringer, mens resten var juniorspillere. De som har fått lite spilletid i det siste slapp til i dag. Det har vært en lang sesong for oss og det var tydelig at flere kjente seg slitne, sier FFK-trener Jan Kåre Hansen.

Neste helg feirer Flekkefjords spillere og trenere opprykket til 4 divisjon i det som har vært en strålende sesong for de rødkledde. Samtidig unner de seg nå et par ukers treningsfri før blikket rettes fremover mot nye utfordringer.

Kampen mot FLIK ble aldri noen stor forestilling og var preget av lavt tempo i åpningsminuttene. Forsvarsspiller Cedric Suss kunne sendt Flekkefjord i føringen, men avslutningen hans ble reddet på streken.

I stedet var det et hjemmelaget som gradvis festet grepet. Vertskapet tok ledelsen på et langskudd og økte til 2–0 i en periode da Flekkefjord slet med å finne seg selv. Dermed kunne FLIK gå til pause med ledelse.

– Vi leverte en svak 1. omgang, mer er det ikke å si, sier Jan Kåre Hansen.

Flekkefjord kom bedre med etter hvilen. Natanael Temesgen noterte seg for et stolpeskudd før Jonas Bjelland reduserte til 2–1 noen minutter senere, for øvrig etter godt forarbeid av Asle Liland.

Flere mål ble det ikke til noen av lagene og sesongavslutningen ble aldri den bataljen et lokaloppgjør ofte blir.

Ser vi tilbake på årets sesong har den vært en formidabel oppreisning for FFK som for bare to år siden lå nede med brukket rygg. En ung generasjon FFK-ere har stått frem og virkelig vokst med oppgaven. Sammen har de gitt sitt publikum mange gledesstunder på Uenes stadion. Anført av en nykomponert trenertrio bestående av Tor Sverre Hansen, Jan Kåre Hansen og Terje Log har de i fellesskap reist klubbens flaggskip opp av asken på en forbilledlig måte. I store deler av sesongen har nesten hver kamp vært som en cupfinale. Og spillerne har aldri gitt opp selv om laget til tider har vært svekket av både skader og suspensjoner.

Da er det moro å krone sesongen med opprykk etter å ha bevist at vinnerinstinktet er tilbake i FFK.