– Fra jeg hørte åpningsriffene til «I feel fine» ble jeg bitt av musikkbasillen som siden har ridd meg, sier Bent Haaland fra Sokndal. Han var med i band i nabolaget allerede i 1968, og spilte siden i forskjellige grupper frem til begynnelsen på 2000-tallet.

– Etter hvert utover 60-og 70-tallet ble det mye «Beatles» og «Rolling Stones», det var nesten slik at man ikke kunne like begge, men jeg likte begge to, men med Beatles et lite hode foran, forteller Haaland.

Andre artister fanget ham etter hvert, som Johnny Cash, John Fogerty og sist men ikke minst Kim Larsen.

– Min mor var dansk, hun kom fra Sjælland og jeg tilbrakte mang en sommer der. I 1971 var jeg med en kusine på konsert der, en gruppe som kalte seg «Gasoline» opptrådte. Senere fikk jeg veldig stor sans for «Gasoline» og spesielt vokalisten og rytmegitaristen Kim Larsen.

Etter mange år uten å ha spilt så mye som en tone, ble han spurt av sin datter Lill-Ann om han kunne spille for henne i forbindelse med en julekonsert i kirken i 2014. Dette fikk de mange positive tilbakemeldinger på, og det ble til flere opptredener på julekonserter og andre tilstelninger. Senhøsten 2018 ble de forespurt fra Sogndalstrand Kulturhotell om å delta på «Vinterfestivalen» 2019 med cirka en halvtimes underholdning. For å spe på med sangene spilte de 2-3 Kim Larsen sanger som slo veldig godt an. Da ble ideen født om å lage en hel forestilling som en hyllest til Kim Larsen, med fullt band.

– Jeg kontaktet gamle spillekollegaer som ble med, sammen med Lill-Ann, dermed var «Bent og drengene + en pige» en realitet. Siden den gang har Lill-Ann og jeg blant annet hatt gleden av å være med på noen av «Nashville Sound’s» julekonserter, og vi gleder oss alle til konserten 14. august.

Spilte i Tennpluggene

Fra tidlig alder var musikk Ove Frøytlogs store interesse og lidenskap. Etter at han fikk sin første gitar (en Hagstrøm) av sin tante ble det gitarkurs og start av band.

– Det første bandet ble startet sammen med min bror og nabogutten, kalt «Tennpluggene». I tillegg ble det band på bedehuset. Her brukte vi gamle radioer som forsterkere og syntes det var stor stas, forteller Ove Frøytlog.

Deltakelse i musikk korpset i ni år holdt også oppe musikkinteressen. På midten av 60-tallet kom Beatles og Rolling Stones og fenget stort. Gjennom årene har Ove Frøytlog vært innom flere band, men i det siste har det vært Countryman og nå i dag bandet Nashville Sound som har spilt sammen i snart 12 år nå med hovedsakelig klassisk country musikk.

Spilt for barnehjem

På sine julekonserter har de samlet inn over en million kroner til barnehjem i Manila. Blant annet har han også som artist spilt inn fire CD-er på to singler i duett med Tommy Cash.

– Det er topp at vi nå kan gjøre denne konserten sammen med Bent Haaland og hans band. Som sagt har vi vokst opp sammen, og nå kommer vi med felles konsert i Sokndal med hvert vårt band, det blir fantastisk.

Nashville Sound skal spille et klassisk, godt countryprogram med sanger av Willie Nelson, Kris Kristoffersen, Waylon Jennings og Johnny Cash for å nevne noen. I tillegg blir Oves sønn Jo Inge J Frøytlog også med. Han har blant annet spilt sammen med Jahn Teigen og ble Spellemanns-nominert i 2006, i kategorien «årets nykommer» med bandet Draumir.

Countrysangerinnen Lisbeth Hauge fra Eiken skal også delta sammen med Nashville Sound. Hun har nylig gitt ut nye sanger og omtales som en virkelig up-and–coming girl innen country .