Førsteplass til Klungland Racing Team

VANT: Stein Jarle Tønnesen vant finalen.

VANT: Stein Jarle Tønnesen vant finalen.

Av

Klungland Racing Team bemerker seg i norsk dragracing. Gardermoen Drag Finals 2020 ble kjørt i helgen, toppfarter på 215km/t på 402 meter og Stein Jarle Tønnesen vant finalen, Klungland Racing Team er godt fornøyde med sesongens siste løp.

DEL

Fredag morgen kjørte Klungland Racing Team til Gardermoen Raceway for årets siste løp.

Pga. Covid 19 har det kun blitt arrangert 2 løp i Norge i år, det første var i Valle i Setesdalen tidligere i sommer.

Klungland Racing Team deltok med to sjåfører fra Flekkefjord i dragrace klassen ProET, Mariell Klungland og Stein Jarle Tønnessen med hver sin Chevrolet Nova. Teamet stillte også med to sjåfører i MC klassen ET Street Bike, det var Cato Bru (fra Åna-Sira) og Tage Thorkildsen. Lars Johan Bjørkeland fra Hovsherad stillte også til start med sin Pontiac i Street legal klassen Bad Boys.

Knekt pumpe

Janne Klungland skulle ha deltatt i dragrace klassen Super ProET, men et par dager før løpet ble det oppdaget at oljepumpa var knekt og hun måtte da innse at sesongen 2020 var over.

Store deler av lørdagen på Gardermoen regnet vekk og løpet startet ikke før klokken fire. Pga. problemer med bilen fikk Mariell Klungland kjørt to kvalifiseringsrunder. Hennes beste runde i kvalifiseringen var 10,7 sekund på 402 meter med en index (forhåndssatt tid som fører skal kjøre nærmest) på 10,02 sekunder. Hun hadde toppfart på 212km/t, dette førte til en 5. plass i kvalifiseringen.

I kvalifiseringsrundene klinket Stein Jarle Tønnessen til med 10,49 sekund med en index på 10,47 sekunder og toppfart på 206km/t. Dette løpet førte til at han havnet på 2. plass i kvalifiseringen.

Bad Boys

I klassen ET Street Bike kvalifiseres det på reaksjonstid. Før dette løpet ledet Tage Thorkildsen NM, etter at han vant løpet på Valle tidligere i sommer. Etter kvalifiseringsrundene endte Tage på en god 10. plass. Cato Bru havnet på 14. plass i kvalifiseringen i klassen ET Street Bike.

I Bad Boys-klassen er det om å gjøre å kjøre nærmest mulig 7,7 sekunder på 201 meter. Lars Johan Bjørkeland kvalifiserte til en 6. plass i kvalifiseringen med tiden 7,907 sekunder og toppfart på 144km/t.

Søndagen startet med en kvalifiseringsrunde før elimineringen startet. Det ble totalt kjørt 3 kvalifiseringsrunder denne helga. Tage Thorkildsen røk ut i første elimineringsrunde med et par hundredelssekund. Cato Bru kjørte seg til kvartfinalen før han røk ut.

Lars Johan røk ut i første elimineringsrunde men satte ny personlig rekord, han breaket (kjørte for fort) ut med å kjøre 7,51 sekunder (I klassen skal de nærmest 7,7sek på 200m).

Helt til finalen

Mariell Klungland røk ut i første elimineringsrunde, hun kjørte 10,17 sekunder og 215km/t på 10,02 i Index. Noe som er veldig nærme og hennes beste løp denne helga.

Stein Jarle Tønnessen slo ut den ene konkurrenten etter den andre i elimineringsrundene og sto til slutt på startstreken i finalen. Finalen ble et utrolig jevnt og spennende løp, men Stein Jarle vant og stakk av med seieren. Han hadde 10,47sek i Index og kjørte 10,53 sekunder med toppfart 205km/t). Dette er utrolig gøy da det er Stein Jarles første løp på Gardermoen og hans andre løp i dragrace. Stein Jarle har kjørt bra hele helgen, og fikk en velfortjent førsteplass i klassen ProEt med sin Chevrolet Nova.

Til tross for at nesten hele lørdagen regnet vekk, er teamet kjempe fornøyde med helgs løp. Nå rigger vi oss for en ny sesong og ser frem til mye spennende og flere løp også neste år. Vi ønsker å takke alle våre fantastiske sponsorer som gjør alt dette mulig for oss!

Artikkeltags