Etter to års venting grunnet pandemien, kunne Gyland Hestesportslag avd. ridegruppen endelig arrangere Gyland Endurance Festival, med NM og Nordisk Mesterskap på programmet.

– Resultatmessig er dette noe vi bare kunne drømme om, sier stevneleder Lena Moen til Agder.

Norge og lokale ryttere fra Moi, Gyland og Kvinesdal, tok rett og slett de fleste medaljene, det var helt fantastisk, lyder det fra lederen.

NM for Senior og Nordisk Mesterskap for senior + lag

I Nordisk Mesterskap for senior med innlagt NM deltok tolv ekvipasjer fra Norge og Sverige, og det levnes liten tvil om at det meste gikk i de norske utøvernes favør, når man ser på resultatlisten.

Etter at det 120 kilometer ange rittet var vel gjennomført, inntok tre norske medaljører pallen. Individuell nordisk mester 2022 og samtidig også norgesmester av året ble Rita Eiesland Holen (Gyland Hestesportslag) med Smj Pershan, mens det doble mesterskapssølvet gikk til Rikke Sophie Kiær Thygesen (Lund Kjøre- og Rideklubb) med Zigan. Astrid Dragset (Lund Kjøre- og Rideklubb) kapret siste doble pallplass og bronse med Majeed Classie Khantaro.

– Herlige lokale ryttere som tronet øverst på premiepallen.

Nordisk Mesterskap for junior + lag

I nordisk mesterskap for unge ryttere og junior deltok elleve ekvipasjer, og etter at det 100 km lange rittet var omme, var det klart at ungrytter Sigrid Høgevold (Gyland Hesteportslag) ble nordisk mester og gullvinner med Sollis Magnat. Victoria Helen Sæther (Lund Kjøre- og Rideklubb) sikret sølvet med Nylands Shantaram, mens det ble svensk bronse gjennom Anna Remmare og Majid.

Norske lagseire

Med sterke individuelle resultater, gikk det i tillegg veien for norske utøvere i lagkonkurransene ved årets Nordiske Mesterskap. I seniorenes lagmesterskap sikret Kine Belland (Gyland Hestesportslag) med Ase Rahyeelah, Olaug Espeli Carstensen (Lund Kjøre- og Rideklubb) med Vonius Kossack, Rita Eiesland Holen (Gyland Hestesportslag) med Smj Pershan og Mari Kolstadbråten Ekra (Hallingen Hestesportsklubb) med Zezachs Ehtrod det populære gullet, mens Stine Aasdokken (Nannestad Rideklubb) med Gucci Ibn Bazh, Sigrid Høgevold (Gyland Hestesportslag) med Sollis Magnat, Ingrid Marie Jerdal Lervik (Kvinesdal Rideklubb) med NS Amal og Victoria Helen Sæther (Lund Kjøre- og Rideklubb) med Nylands Shantaram på sin side også sikret toppen av pallen, og dermed i tillegg også lagseieren i Nordisk junior- og ungryttermesterskap.

Landslagstrener/team-veterinær

Fernando X Medina Guerrero fra Chile gledet seg stort og var veldig stolt av rytterne sine denne helgen. Han bidro med stort og smått og var til stede 100 % hele helgen, han skal ha litt av æren for de gode resultatene, det er mye jobb som ligger bak og da er det ekstra kjekt når de lykkes, smiler han fornøyd.

Best condition-premie

Premien Best Condition er en premier som ryttere setter høyt, etter endt ritt har veterinærene sjekket hestenes form, sett på fakta fra rittet ift. puls, pulstid, hastighet og plassering og gir en score for hvert punkt, den som totalt sett får høyest score, vinner Best Condition.

For klassen 120 km var det hesten Smj Pershan (ridd av Rita Eiesland Holen) som vant, i klassen 100 km var det hesten Sollis Magnat (ridd av Sigrid Høgevold) som vant. Begge fra Gyland Hestesportslag.

Distanseritt

Kort fortalt så er distanseritt er en av konkurransegrenene under Norges Rytterforbund. Det er en konkurranseform som prøver rytterens evne til å forvalte hestens utholdenhet og hurtighet på en sikker måte, i konkurranse mot løypa, distansen, klimaet, terrenget og klokka. Distanseritt er en prøve på hestens utholdenhet og kondisjon.