Gå til sidens hovedinnhold

Fra Telemarksbataljonen til helge-triatlon

Debutanten Morten Egaas fra Kvinesdal utmerket seg i helgens triatlon i Hove. Den tidligere elitesoldaten som har tjenestegjort i blant annet Telemarksbataljonen, hentet frem stayer-egenskaper og fysisk styrke og imponerte alle.

Spesielt svømmeetappen gikk veldig bra for Egaas.

Mia Egaas var forøvrig med som supporter og drikkeansvarlig og ble til stor hjelp for de lokale deltagerne. Og det var ekstra gøy for dem når selveste Dag Otto Lauritzen ønsket lykke til før start.

Godt arrangement

– Mange mener Hove Tri er Norges vakreste triatlon med svømming i Hovekilen, sykling på småkupert vei rundt Hove og løpedelen på en flott natursti med havutsikt. Det ble som vanlig et fantastisk arrangement fra arrangøren. En utrolig jobb ligger bak, særlig med tanke på koronaviruset. De klarte likevel å få det til, uten at det på noen måte gikk ut over smittevernreglene, opplyser utøver Sverre Egaas til Agder.

– Mye vind gjorde svømmingen ekstra utfordrende og sykkeletappen bar også preg av en sterk vestavind. Dette stoppet ikke de lokale deltagerne – de trosset bølgene og kom seg vel i land, legger han til.