– Jeg er stor Viking-supporter og da jeg fikk høre at Markus også var interessert i å lage musikk, tok jeg kontakt for å høre om et samarbeid kunne være interessant. Det var det, og vi fikk med oss musiker og tidligere Idol-deltaker Markus Grønstad på vokal, og sånn ble «I found you» til, forteller Haughom til Agder.

På 16. mai ble låten spilt foran 16.000 mennesker på Viking stadion. Den runget ut fra PA-anlegget, mens Solbakken selv varmet opp.

Lockdown

På noen få dager har låten 10.000 avspillinger på Spotify, og tilbakemeldingen er gode. Det var Fredrik som først fikk ideen, og det på selveste nasjonaldagen.

– Jeg begynte på denne 17. mai I 2020 da det var lockdown. Så har jeg og Solbakken brukt mye tid på å fullføre den det siste halve året. Den ble skrevet av en jeg jobber en del med fra USA som heter Jazara, og så fikk vi med Markus Grønstad på vokal for noen måneder siden. Det er også min første singel på mitt nye artistprosjekt «Light Fusion» som jeg har sammen med Lyngdølen Sander Birkeland, forteller sirdølen.

Musikeren har klare ambisjoner, det er å lage musikk folk kan relatere seg til og som får spilletid på radiostasjoner.

God kveld Norge

Gjengen bak låten var nylig på God kveld Norge.

– Det er en gladlåt, en sommerlåt, som vi håper slår godt an i løpet av sommeren, sa Viking-proffen til God kveld Norge.

Haughom sier i etterkant han var nervøs før han skulle på luften, men synes det var kjekt at TV 2 laget saken.

Nå håper de låten blir spilt mye og blir en skikkelig sommerfavoritt.