Joar Thele viste fremgang i høyderennet, men han tapte tid da han forstuet tommelen i et fall i den smale løypen.

Ski Classics-løpet over 36 kilometer lørdag hadde tøffe stigninger og det ble gode luker mellom løperne på siste del av distansen.

Blir en bra sesong

– Jeg følte meg bedre enn forrige helg, men det gikk ikke så bra som jeg håpet og det var smertefullt å forstue tommelen i fallet etter 12-14 km. På grunn av dette uhellet må jeg trene alternativt fremover, sier Thele til Agder.

– Mot slutten av løpet ble det tungt på de tolv siste kilometerne, men det gikk bedre enn under rennet i Østerrike sist uke. Det passer meg bedre med lengre løp og vi skal gå 60 km i Italia 14. januar. Og jeg tror det skal bli en bra langløp-sesong, legger han til.

God åpning på løpet

Joar Thele åpnet friskt i helgens renn. Han tok poeng i den første sprinten ved seks kilometer og det så lenge lovende ut for den løpssterke flekkefjæringen. Selv om tid gikk tapt i fallet var han kun 12,5 sekunder bak løperen i tet ved 18 km, men han tapte nesten 24 sekunder på de to neste kilometerne. Det gikk noe tyngre på den siste mila og Thele krysset mål på 22. plass, og en god fremgang i forhold til 33. plassen i det første løpet i Østerrike.

Ny svensk seier

I den tøffe stigningen inn mot mål kjempet seks løpere om seieren. Morten Eide Pedersen ledet på vei inn i bakken, men han klarte ikke å besvare rykket til konkurrentene og den svenske løperen Emil Persson var sterkest. Han gikk til topps for andre gang på 1.34,59 og var fire sekunder foran Ragde-løperen Andreas Nygaard på andreplass. Max Novak knep den siste pallplassen i et jevnt oppgjør med Kasper Stadaas og Morten Eide Pedersen. Joar Thele var for øvrig 3,57 minutter bak vinneren.

I kvinneklassen tok Ida Dahl en ny seier på 1.53,06, etter å ha spurtbeseiret Jenny Larsson og Astrid Øyre Slind.