Gå til sidens hovedinnhold

Full fart i klatreparken: – Dette er en fantastisk arbeidsplass

Høyt & Lavt-parken i Tjørhomfjellet er godt i gang med sommeraktivitetene.

I en hektisk hverdag fikk vi denne uken noen ord med en entusiastisk Wendy Dalgliesh. Hun er driftsleder for klatreparken, eller Høyt & Lavt Sirdal som er det navnet på parken.

– Hvis dagene blir som dette må det bli en fantastisk sommer for dere?

– Dette ble jo en flott dag. Dette er ikke bare for barn men for hele familien Vi ser hvordan barna trives, men vi ser også at de voksne blir overrasket over hvor morsomt dette er. Vi selger 3-timers billetter og akkurat nå er det om lag 150 personer her. Flere kommer i puljene senere på dagen.

– Hvordan er kapasiteten?

– Vi ser at folk fordeler seg greit, men vi gleder oss virkelig til den nye løypa bli godkjent og tatt i bruk. Da får vi utvidet området og folk vil oppleve mindre kø.

Dalgliesh gir seg ikke med dette. Hun bobler over av ideer og helt siden parken åpnet for noen år siden har utvikling vært viktig for henne. Parken genererer mange arbeidsplasser og arbeidet i skitrekket er ikke lenger så sesongbetont som det var. Nå kan de tilby folk jobb hele året og ikke minst sommerjobber til dalens ungdommer.

– Hva med badeanlegget, er det bare å møte frem?

– Deltar en ikke i klatring i parken er området fritt å bevege seg rundt i. Vi har egen grillplass med benker der en kan nyte medbrakt. Og som nevnt er vi veldig stolte av badeanlegget vårt. Her er det bare å plaske i vei, men vi har ikke badevakt – så bading er på eget ansvar.

Stedet har også åpen restaurant i åpningstiden, og her serveres det mat fra Sirdal Lodge.

– Det virker å være hektisk, lite tid til papirarbeid på dagtid, kanskje?

– Nei. Jeg er tar i et tak overalt. Alt fra montering av seler, booking og opplæring. Det er dessuten fint å gå rundt i parken og bare se at folk trives. Dette er en fantastisk arbeidsplass, sier Wendy Dalgliesh, og haster videre til neste oppgave.