Lærer Kristina Moland Haugland forteller om hvordan den magiske uken forløp seg:

Det ble blitt sendt ut «Uglepost» til alle elevene hvor professor Minerva ønsket alle velkommen til Galvort.

– Vi startet mandagen med «Reisen til Galtvort» som var rebusløp som endte i gymsalen hvor det var «Valg- og åpningsseremoni».

– Bordene var dekket med alle fire hus-skjoldene «Griffing», «Smygard», «Håsblås» og «Ravnklo», og i taket hang det lykter med levende lys i.

Nysgjerrige elever

Elevene var spente og nysgjerrige da de gikk inn i gymsalen med Harry Potter-musikk som spilte. Etter at alle elevene hadde kommet inn kom Humlesnurr gående inn. Humlesnurr hadde en fin velkomsttale og kriteriene for å få pluss- og minuspoeng ble introdusert.

– «Valghatten» var også med og delte alle elevene inn i fire hus. Det var stor glede blant voksne og barn. Alle elevene har på forhånd laget hver sin tryllestav i kunst og håndverk og de har tatt litt del i å sy fire ulike kapper til hvert hus.

– De ulike husene hadde egen timeplan den uken og har vært innom de ulike fagene «Fortryllende retter» på kjøkkenet, «Magiske vekster» i skolehagen, «Trylleformler», «Magihistorie» som er digitale ferdigheter, «Flyvende ark» som er ulike læringsaktiviteter, «Eliksir» som er naturfagseksperiment, «Dansende toner» i musikk, «Levende bilder» i engelsk (Harry Potter film), og hver dag har blitt avsluttet med Rumpeldunk-turnering i kroppsøving.

– Uken har gitt mye ny faglig- og sosial kompetanse til elevene. Det har skjedd danning, utvikling, undring, evne til å samarbeid, kritisk tenkning og mer til jevnt over hele uken.

Avslutning

– Uken ble avsluttet med «Fortryllende retter» i storsalen hvor det ble servert «Levende kyllinggryte» (kyllingsuppe), «Mjølormballer» (proteinrundstykker) og «Mållkake» (sjokoladekake). Vi så litt mer på «Levende bilder» før det var Rumpeldunk-finale hvor flere foreldre kom og så på. Etter finalen fremførte husene Harry Potter-melodien med BoomWhackers og hadde en avsluttende kahoot, før de helt til slutt fikk vite eksakt hvor mange poeng hvert hus har klart å sanke inn i løpet av uken.

– Selv om alle er vinnere denne uken, ble det Ravnklo som gikk av med seieren og vant «Huspokalen» dette skoleåret på Galtvort.

Kanongøy

Kort oppsummert har Harry Potter-uka vår vært kanongøy. Det har vært kjempegod innsats, god oppførsel, komplimenter gis til hverandre og voksne, engasjement, innlevelse, konkurranse-instinkt, glede, smil, positivt språk, elever som tar ansvar og i tillegg har voksne fått hyggelige hilsener.

Dette er kjempe bra og vi er veldig stolte.

Vi voksne har kost oss masse sammen med de fine elevene.