Prosjektet beskrives som en stor suksess, og både barn, ungdom og frivillige er glad for at dette er på plass.

– Vi har startet opp igjen med prosjekt «Lesevenn», som er et samarbeid mellom barne- og ungdomsarbeiderlinjen på Kvinesdal VGS, Liknes SFO og saniteten. Elevene på videregående kommer og dramatiserer og leser bøker med elevene, forteller SFO-leder Linn Anita Reppen Egeland til Agder.

Saniteten stiller opp med saft og frukt, og bidrar dermed til å sette prikken over i-en.

– Det er et flott prosjekt som virkelig gleder barna på SFO. Hver onsdags ettermiddag får vi besøk av elevene fra VGS som har med seg bøker, og først dramatiserer de kanskje en bok, etterpå leser de i grupper med barna.

– Utvikling og velvære

– Norske Kvinners Sanitetsforening har alltid vært opptatt av barns utvikling og velvære. Barn har behov for å bli sett og oppleve voksne som gode rollemodeller. Gjennom høytlesning fra en av våre frivillige kan vi bidra til at barn og unge får trygg voksenkontakt, språktrening og kulturforståelse. Ikke minst så er dette en hyggelig aktivitet for både barn og voksne, heter det i prosjektets beskrivelse.

– Frivillige fra saniteten stiller opp – frukt og saft vi får servert innimellom dramatisering og boklesing, sier SFO-lederen takknemlig.

Stor stas

Prosjektet har stor verdi, og Reppen Egeland understreker at barna synes dette er moro:

– Veldig stas for SFO-barna å få besøk av elevene på barne-og ungdomsarbeid linja, og det er kjekt for elevene fra derfra å komme til oss.

– Vi setter stor pris på å få være en del av dette prosjektet.