(Dalane Tidende)

Ifølge stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) skal Senterpartiet, Arbeiderpartiet og SV presentere resultatet av flere uker med forhandlinger på en pressekonferanse klokka 18.00.

- Engasjementet har vært stort rundt Jøssingfjord Vitenmuseum. Sammen med Arbeiderpartiet og SV har vi lagt inn 10 millioner kroner i statsbudsjettet, slik at publikum skal få oppleve museet og slippe å komme til et tomt bygg, sier Geir Pollestad til Dalane Tidende.

Har fått klar beskjed

Vitenmuseet manglet i utgangspunktet 16 millioner kroner til de siste investeringene. I forrige uke ble det klart at det politiske flertallet i fylkeskommunen bidrar med 3 millioner kroner. Forutsetningen er at staten bidrar med 10 millioner kroner - noe som altså blir en realitet.

- Det er ikke mange kulturbygg som prioriteres i det som er et veldig stramt budsjett. Men jeg har fått tydelig beskjed av Rogaland Senterparti og ordførerne og varaordførerne i Dalane om at dette er et veldig viktig prosjekt. Første gang jeg hørte om Jøssingfjord Vitenmusem, var det ikke noe mer enn noen tanker i en Powerpoint-presentasjon. Det er veldig kjekt at det nå blir en fullverdig attraksjon, uttaler Pollestad.

- En viktig sak for oss lokalt

- Hva med driftsmidler? Museet mangler også 2,8 millioner kroner til bemanning.

- Vi har konsentrert oss om investeringstilskuddet i denne omgang, så får en finne noen praktiske løsninger i den videre prosessen. Det er som nevnt et stramt budsjett og få tiltak som får penger, svarer Pollestad, som er finanspolitisk talsperson for Senterpartiet.

Også Marte Eide Klovning (Ap), som for tida er vararepresentant på Stortinget for Torstein Tvedt Solberg, gleder seg over at det er satt av midler til vitenmuseet.

- Dette har vært en viktig sak for oss lokalt og for oss kulturpolitikere nasjonalt, som har bidratt til å løfte vitenmuseet in i forhandlingene. Vi er fornøyde med at vi kom til enighet med SV og Senterpartiet, slik at de siste investeringene kan bli gjort i Jøssingfjord, kommenterer Klovning, som har plass i familie- og kulturkomiteen.

Åpning neste høst?

June Stuen, som er direktør ved Dalane Folkemuseum, uttalte i forrige uke at hun var optimist med tanke å få plass de resterende 3 millionene, dersom det skulle komme til sammen 13 millioner fra stat og fylke.

- De tre millionene skal vi alltids greie å få inn på andre måter, sa museumsdirektøren, som signaliserte at det vil ta cirka ni måneder å få utstillingene på plass. Det kan med andre ord bli aktuelt med en åpning av vitenmuseet tidlig neste høst.