Gå til sidens hovedinnhold

Gleder seg til å ta imot barne-heltene Karius og Baktus

Fredag 28. mai kommer Bakgården barneteater med Karius og Baktus til Kvinesdal Kulturhus.

Dette blir første forestilling etter at regjeringen åpner opp for enda flere som kan komme på kulturarrangementer i Norge.

– Det betyr at vi har plass til 200 i storsalen på kulturhuset. Vi har fortsatt ledige billetter til en trygg og flott kulturopplevelse for de aller minste, sier kultursjef Jan Schou.

Egners kjente fortelling

Thorbjørn Egners kjente fortelling om tanntrollene Karius og Baktus som har bosatt seg i munnen til Jens.

Historien kjenner mange, men her er en kort oppsummering, signert produsenten:

«Jens er glad i søtsaker og hopper ofte over tannpussen. Han har derfor fått et hull som fungerer helt ypperlig som hus for Karius og Baktus. Her lever tanntrollenegodt og blir støtt og stadig servert favorittmaten sin: Loff med sirup på! De synger og traller mens de hakker og banker i tanna for å få et enda større og finere hjem. De har store planer om både flere hus og underjordiske ganger.

Så skjer det fatale! En dag får Jens fryktelig vondt i tennene sine og får beskjed fra moren sin om å pusse dem. Karius og Baktus prøver å få ham til å la det være, men han hører ikke etter. Plutselig er det ikke lenger like hyggelig for Karius og Baktus å bo i munnen til Jens.»

Tro men oppdatert

Publikum forventer at en del elementer de kjenner fra før, er på plass. Og teateret vil nok ikke skuffe noen. I tillegg er det rom for noen små oppdateringer, som gjør det spennende for dem som har sett lignende stykke før:

– Forestillingen er tradisjonell med noen oppdaterte vrier som gjør den underholdende for både små og store.

Skuespillere:

Mari Kjøstad

Dorina Eldøy-Iversen

Robin Horsgaard Larsen