Men hele Lund kommune vil få glede av orgelet, som har blitt restaurert og modernisert for nye 100 år. Kirkeorgelen er fra 1985, men det har aldri blitt ferdigstilt.

Orgelet i kirken er som kjent med i alle livets faser.

Biskopen

Biskopen Anne Lise Ådnøy var også gledelig til stede på konserten denne flotte kvelden. Hun dro i sin tale de store linjene til et orgel i kirka. Biskopen var veldig imponert over spleiselaget, som hadde gjort et komplett orgel i Lund Kirke mulig.

Gledelig fikk vi oppleve orgelmusikk av ypperste klasse!

Fra de rolige tonene, til de store mektige toner som ble slynget ut i kirkerommet. Noen kjente musikkstykker også. Slik som «Toccata» av Bach.

Orgelet fylte kirkerommet denne kvelden på et magisk vis.

Ung orgelspiller

Yngste deltaker i konserten var 12 år gamle Liva Haraldstad. Et fantastisk talent! Hun spilte på et utrolig høyt nivå, tross sin unge alder.

Rørende var det også å oppleve «gamle»-organist John Nikolaisen opptre på kirkens piano. Nikolaisen har skapt mange store øyeblikk i Lund kirke, og det var fantastisk å se ham opptre igjen! I 31 år satt han på orgelkrakken i Lund kirke.

Nikolaisen har også vært med i orgelkomiteen.

Sammen med kantor Solvor opptrådte han med «Bryllupsmarsj» av lokale Sverre Eftestøl.

Reidar Skaaland, opprinnelig fra Moi, spilte flere av sine egne flotte orgel stykker. Til daglig er han organist i Kristiansand. Skaaland er en mester til å spille glad, stemningsfull musikk – og hans musikkstykker er virkelig flotte å høre på.

Dyktig kantor

Dagen ble også ekstra flott, når Astri Hamre og Anne Irene Rasmussen spilte på kornettene sine, til flere av musikkstykkene. Det gjorde kvelden magisk og minnerik.

Kantor Solvor Kvåle Konstali valgte Felix Mendelssohn som det første stykket, «Maestoso e vivace». Fantastisk spill.

Lund har en utrolig dyktig kantor i Solvor Kvåle Konstali. Med et komplett orgel vil nå hele kirkelyden i Lund virkelig høre hennes eminente orgelspill enda bedre.

En stor musikalsk kveld, som sikkert blir husket lenge av de fremmøtte og av de som fulgte sendingen på Agders web-tv.