– Det var veldig bløtt og glatt i terrenget og det ble som vanlig tungt i myrene. Jeg gikk hardt ut og ved 15 kilometer kjente jeg krampe i beina, men sluttiden ble bra og jeg var fornøyd med 17. plass, opplyser Knabenes og først søndag morgen bestemte han seg for å delta i dette løpet.

Ikke i toppform

På fem starter i Svalandsgubben har kvindølen beste tid på 2,01 timer fra løpet i 2018.

– Jeg fikk ikke trent så mye den siste måneden og stilte til start uten toppform. På grunn av den harde åpningen ble siste del av løypen et slit. De to siste kilometerne var spesielt tunge og to løpere sprang forbi rett før mål. Men jeg hadde ikke mye å gi på slutten, fortalte Odd Inge Knabenes til Agder.

Kjempet godt

Hege Linn Eie Vatland fra Flekkefjord leverte et nytt godt løp på 2.22,50 som ga en hederlig tredjeplass i kvinneklassen.

– Jeg fikk en fin oppkjøring til Svalandsgubben med ny pers i et 10 kilometer langt terrengløp ved Ålgård forrige helg. Men det var tunge forhold i Birkenes søndag og tiden ble ikke så god som ventet. Jeg var fornøyd med plasseringen, sier Hege Linn og hun løp inn til 2,20 timer for fire år siden.

– Jeg ble litt ivrig for å ta igjen nest beste løper i kvinneklassen. Dermed ble jeg tung i beina på de fem siste kilometerne, legger hun til.

Debuterte

Ida Tjørsvaag fra Flekkefjord imponerte i sin første konkurranse i den lengste løypen i Svalandsgubben. Hun krysset mål på 2.27,09 og ble fjerde best i kvinneklassen. Maratonløping er for lengst blitt en viktig satsing for Ida og hun satte ny personlig rekord med sterke 1.22,29 i årets utgave av Barcelona halvmaraton.

Blant debutantene var også kvindølen Sivert Helge Sivertsen. Han gjennomførte Gubben på 3.22,05, og alle er vinnere som fullfører den tøffe Svalandsgubben.

Fullførte løpet for 25. gang

Den kondisjonssterke flekkefjæringen Øivind Eie trives på lengre løp i terreng og den spreke 76-åringen imponerte enda en gang. Han fullførte skogsløpet Svalandsgubben for 25. gang på tiden 3.22,44 i helgen. Dermed løp han 3,53 minutter raskere enn i fjor.

– Det gikk greit under hele løpet. Jeg tok ut det jeg hadde og var godt fornøyd med tiden, opplyste Eie til Agder.

Barnebarnet Brage August Eie Vatland leverte også god innsats i Mini-Gubben. Han ble klokket inn til 9,20 minutter i løpet over fem kilometer i klasse 10 år.