Gå til sidens hovedinnhold

Godhet spres fortere enn et virus

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norges Bygdekvinnelag jobber for kvinners sosiale og økonomiske rettigheter, sjekk ut: www.bygdekvinnelaget.no og når feirer de over hele landet med # BYGDEKVINNE UKA 20-30.august

Sira Bygdekvinnelag er et av de lokale bygdekvinnelagene her i området, som jobber for Sira bygd. De videreformidler tradisjonsmat og matkultur, der de skal holde et 4 kvelders kurs for elever fra Sira som har startet på ungdomsskolen i 8. kl nå i høst. Her skal det læres om behandling av kjøtt, bake lefser og lage gode middager fra grunnen av. Ungdommene sier allerede at de gleder seg til kurs.

Bygdekvinnelag over hele landet støtter skoler, barnehager, ulike frivillige organisasjoner og lager sosialt liv i bygda, på tvers av alder og kulturer. De ser behovene, stiller opp og skaper stolthet, samhold og engasjement. Dette er positivt både for helse og trivsel. Godhet spres fortere enn et virus! Du er god nok som den du er, og det er plass til alle!

Sira Bygdekvinnelag er aktive og tar vare på kultur og tradisjoner, slik at de kan videreføres til neste generasjon. De har medlemsmøter, strikkekafe, trimgruppe, badekveld, ulike kurs og stiller frivillig opp på dugnad på kort varsel. Vanligvis arrangerer de en stor basar i bygda og ikke minst ser mange frem til den tradisjonsrike juletrefesten på Sandsmark skolehus, der over 100 personer delta i alder fra 0-100år. Dessverre blir begge disse store arrangementene avlyst i år, da det ikke er mulig å samle så mange folk tett innpå hverandre pga corona viruset.

Men nå går vi nye veier og lørdag 19. september arrangerer vi «Bagasjeroms marked» på parkeringsplassen på Sira skole. Her kan folk i bygda selge, bytte og gi bort ting de har. Det skal holdes god avstand og vi har flere hygiene tiltak. Selvsagt blir det også mat å få kjøpt. Barn lærer seg også en viktig livsmestring: betydningen og bruken av penger, i trygge og nære omgivelser.

Kanskje har du lyst til å spørre en av din families eldre: om en kjær oppskrift i familien ? Du kan bake brød, kaker, safte/sylte, lage middager og noen har også tips for å lage rimelige og gode vaskemidler.