For andre kamp i rad så blir vi nødt til å bytte ut halve laget på grunn av forfall, men de som starten kampen tok vare på sine sjanser.

Kampen begynte i et rolig tempo i motsetning til de tidligere kampene i høst, vi må nesten halvveis ut i omgangen før det begynner å skje ting foran hjemmelagets mål, først er det Geir Josdal som prøver venstreslegga, like etterpå er det Bård Manneråk Bakken som skyter rett på keeper, men i det 22 min så sitter den, det er Geir Josdal som spiller ballen i fot til Erlend Oskar Risnes som setter ballen kontant i målet fra omtrent 15 m hold.

Vi holder trykket oppe, og bare fem minutter senere så er det klart for ny scoring i det Nils Johannes Hadland nærmest kriger ballen inn i nettmaskene.

Flere mål blir det ikke i den første omgangen, en omgang hvor vi har hatt full kontroll på motstanderen.

Andre omgang fortoner seg som de fleste kampene vi har spilt i høst, vi slipper innpå alle sju reservene utover i omgangen, spillet blir litt mer oppstykket, men det skulle allikevel bli en meget god andre omgang hvor innhopperne skulle tegne seg på scoringslisten.

Debutant

Vi hadde med oss en debutant i målet, 15 år gamle Torbjørn Aakre ifra Egersund som begynte på skole på Tonstad nå i høst, han hadde ikke all verdens å gjøre, men er bra med på et frispark hvor han får slått ballen over målet til corner når timen er spilt.

I det 68 min så får vi et frispark ute ved 16 meteren, Sondre Gyland slår det perfekt inn på pannebrasken til lille store Eirik «Buffalo Bill» Ovedal som stanger kula kontant i mål.

Vi har nå fullstendig kontroll på matchen, og vi skulle få inn et mål til, og begge målene i den andre omgangen skulle gå til spillere som ble byttet inn i kampen, og kveldens siste scoring kommer etter flott pasning ifra Nils Johannes Hadland som Sondre Gyland smeller i målet på direkten ifra 16 m.

Vi må gi kreditt til de bakover i banen, kun ett mål har de gitt ifra seg på de fire kampene i høst, dette håper vi de tar med seg til neste kamp som blir langt tøffere når Moi tar turen til Tonstad på tirsdag.

Ole Asbjørn Liland var tilbake som kaptein i laget etter at han har vært bortreist de to forrige kampene, og i dag tok sjefen selv tak i kampen, i første omgang ledet han midtbanen, og de siste 45 så ble det midtstopper på kapteinen som ble kåret til vår beste spiller i kveld.

Kjekt å se at flere tok turen ifra Tonstad for å se kampen.

Kampfakta

5 Div. Avd 1 Undheim – Tonstad 0–4 (0–2)

Laget: Torbjørn Ellingsen Aakre – Marius Kvello (Runar Ovedal 77) – Carl Magne Fintland (Sondre Gyland 46) – Leif Henry Waldeland – Mads Andor Eitland (Martin Roar Kinden 60) – Nils Johannes Hadland – Steffen Kvello (Aron Moen Kvinlaug 56) – Ole Asbjørn Liland – Bård Manneråk Bakken (Bjørnar Bjørnestad 69) – Geir Josdal (Benjamin Dåvang 63) – Erlend Oskar Risnes (Eirik Ovedal 60)

Mål: 0–1 (22) Erlend Oskar Risnes

0–2 (37) Nils Johannes Hadland

0–3 (68) Erik Ovedal

0–4 (77) Sondre Gyland