– Det var et veldig tungt og tøft løp. I løypen på 6,7 kilometer og 931 høydemeter steig det godt helt fra begynnelsen og vi sprang i snø på toppen, opplyser hun til Agder.

Liker best motbakker

Hege Linn skulle egentlig konkurrert i et løp fra Rjukan til Gaustatoppen i helgen. På grunn av få påmeldte valgte hun i stedet lørdagens motbakkeløp i Sauda og det ble arrangert som norgesmesterskap. Løperen fra Flekkefjord trener seks timer i uken og hun har markert seg på lengre distanser i flere sesonger.

– Jeg liker best motbakker og det er gøy å kjempe mot de beste. Motbakkeløpene får god deltagelse, så det kan bli flere slike konkurranser etter hvert, legger Hege Linn Eie Vatland til.

Ida Waldal fra Hommelvik IL gikk til topps på 49,10 i kvinneklassen og ble norgesmester i motbakkeløpet med en margin på 39 sekunder til Annie Bersagel på sølvplass. Årets vinner av Vasaloppet og Birken, Astrid Øyre Slind, fikk femte beste tid.

Flekkefjord var også representert med Øivind Eie i 75+ i motbakkeløpet i Sauda. Den kondisjonssterke løperen gjennomførte kraftprøven på 1.16,30 og kom foran flere løpere i yngre klasser.