I DAGENS Agder leser vi om det nye konseptet i Flekkefjord, nemlig Stjernemila. Kort fortalt skal det i september være et arrangement med løping i fokus. Men konseptet er litt ulikt andre løp. Her kan både sprekinger delta – de som lett durer gjennom den litt over 1 mil lange løypa med Flekkefjords mange oppoverbakker på menyen. I tillegg kan bedrifter melde seg på, og man kan løpe etapper, og da er det mer tilgjengelig selv for dem som synes 1 mil hørtes noe heftig ut. Måten selve løpet er oppbygd, med armer som en blekksprut er kreativt og legger til rette for etapper.

I TILLEGG legges det opp til folkefest. Flekkefjordsløpet, Flekkefjord Volleyballklubb, Smaabyen, og BRKLYN står sammen om dette, og det skal ifølge teamet være god grunn til å sette av dagen. Trolig er det også verdt det selv for dem som ikke snører på løpeskoene. Det at arrangementet er i september, litt etter de mange, tradisjonelle innslagene i Flekkefjord, gjør det hele enda bedre. Da har man noe mer å se frem til, selv etter Laksefestivalen, Fjellparken og Smaabyarrangementet er ferdig. I tillegg får man litt tid på seg på å finne frem løpeformen, for dem som virkelig vil ta det seriøst.

DET ER prisverdig med alle som gidder. Dette er nok et eksempel hvor mange setter av tid bare for å gjøre noe positivt for byen. Arvid Dankel er blant dem som har brukt mye tid på dette. Rett og slett for å skape noe for byen, innen et segment det ikke finnes altfor mye av lokalt. Det er også prisverdig med alle som blir med på laget. Noen fikser sponsorer, andre sørger for praktiske oppgaver. Man er virkelig sterkere sammen, så potensialet her er stort. Alt overskudd skal gå til videreutvikling av neste års arrangement, samt støtte til å utvikle løpsklubben og volleyballklubben.

SÅ ER det bare å håpe dette blir en suksess. Både fra et konkurranse-perspektiv og for å skape folkefest, håper vi mange stiller opp. Bedrifter og privatpersoner. Dersom dette blir en suksess kan det både inspirere til nye arrangementer i fremtiden og ikke minst: bedre folkehelse. Løping er positivt på mange måter. Man kommer seg ut i naturen, man trener kroppen og det kan både være sosialt om man løper sammen med andre – eller behagelig egentid med ørepropper og favorittmusikken på.