Gå til sidens hovedinnhold

Gratis godteri og kino til langt utpå natten – nå er den store dagen her!

Kvinesdal kino arrangerer som alle kinoene i resten av landet, Den Store Kinodagen lørdag 6. november.

Den store kinodagen brer seg over hele landet. Det er dagen hvor mange kanskje får sitt første møte med lerretet, og det er agen hvor man kan se flere filmer enn normalt, og det til halv pris.

Kvindølene arrangerer den største i distriktet.

– Vi har hele 14 filmer på programmet som skal vises fra tidlig morgen til langt på natt. Tradisjonen tro de siste årene, så markerer vi samtidig at julen begynner på kinoen denne dagen, sier kultursjef Jan Schou.

Det betyr at det de fleste filmene er nye og litt eldre julefilmer. Mest spenning knytter det seg til førpremieren på årets norske julefilm, som er nyinnspillingen av Tre Nøtter til Askepott.

Pynter kulturhuset

– Ryktene sier at den virkelig holder mål, selv om det alltid er vanskelig å sammenligne med filmen som er blitt en klassiker for det norske folk på julaften. Vi har også førpremiere på den nye flotte nye tegnefilmen «Snødronningen» etter HC Andersens eventyr. Og for ungdom/voksne har vi førpremiere på storfilmen «Venom» med Tom Hardy i rollen som Marvel-antihelten. Vi tror vi har et program som vil fenge et stort publikum og alle filmene er til halv pris hele dagen. Vi kommer også til å dele ut gratis godteri så lenge beholdningen rekker, sier Schou.

De gleder seg til å feire kinoens festdag i et julepyntet kulturhus.

Konkurranse i Flekkefjord

I Flekkefjord, Sirdal og Sokndal er det også Den store kinodagen, og i Flekkefjord blir det nok ekstra stas for de små:

– Det blir en gjettekonkurranse på gulrøtter i forbindelse med Petter Kanin-filmen – og så skal noen barn fra Miljøpatruljen i byen være hjertelig til stede rundt på Spira som små Ekklier som samler inn søppel og deler ut litt godiser, sier kinosjef Torhild Svege.

– Ellers blir det tilbud på popcorn og ikke minst mange flotte filmer til halv pris hele dagen.

Møt Astrid S som Askepott, Snødronningen, Familien Addams, Venom, Paw Patrol, Nordsjøen, Cop Chop, Eternals.