DE SENESTE ukene har vi fulgt Erik Alfred Tesaker fra Gyland i hans kamp for tilværelsen i reality-programmet Farmen på TV2. Der har gylendingen fremstått som et arbeidsjern og en aktiv deltager blant andre kjente fjes. Søndag kunne han endelig trekke seieren i land, da han i kunnskapskamp med Mia Gundersen viste sin kunnskap og dermed trakk det lengste strået. Vi gratulerer Erik Alfred Tesaker med seieren i årets Farmen Kjendis.

OVERFOR AGDER avslører Erik Alfred Tesaker en drøm om å skape en oppfinnerpark. Tesaker har lenge lekt med ideen, og selv om intet er bestemt, er drømmen å kunne etablere en familiepark der folk fra nær og fjern kan komme og utfolde seg med egen kreativitet, etter mønster av oppfinnerens egen Handverksfabrikk som samler masse mennesker for eksempel til jul. Han merker allerede at mange ønsker å komme til Handverksfabrikken.

DETTE ER en knallidé – og heldigvis er både ordfører i Flekkefjord og næringssjefen entusiastisk til ideen. Men her må vi komme lenger enn bare å være entusiastisk. Her må man legge alt til rette for at en slik park kan etableres i Flekkefjord. Erik Alfred Tesaker må få all den hjelp han trenger, både til å finne fornuftig lokasjon, men også til å skaffe kapital både til forprosjekt og senere hen til realisering av ideen. Dette er et prosjekt som kan blir svært viktig for Flekkefjord som reiselivsmål.

I EN tid der mange sliter og der depresjonen fort kan ta oss, er det viktigere enn noen gang å glede seg over glimrende og kreative ideer. Den type prosjekter er nettopp hva vi trenger for å komme videre i vår region. Og selvfølgelig har næringssjef Berven rett når han sier at det viktigste er at dette er en park som kommer i regionen vår. Men vi vil ha den i Flekkefjord – og det bør også være utgangspunktet for Berven.

GRATULERER IGJEN, Erik Alfred Tesaker – både med Farmen-seieren og den gode ideen som vi alle må bidra til blir realisert.