Gratulerer til alle verdige vinnere!

PRISVINNER: Sverre Ringard ble søndag tildelt Flekkefjord kommunes kulturpris, for arbeidet han gjør med Julehilsen fra Flekkefjord.

PRISVINNER: Sverre Ringard ble søndag tildelt Flekkefjord kommunes kulturpris, for arbeidet han gjør med Julehilsen fra Flekkefjord. Foto:

DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.ORDFØRERENS NYTTÅRSMOTTAGELSE i Spira ble i år annerledes enn det vi er vant til. På grunn av koronapandemien med dertil hørende smittevernregler, ble årets arrangement digitalt. Ved hjelp av Spiras egne medarbeidere ble det laget en strålende direktesending som kom ut til folk via Agder nettavis. Vi har i løpet av de seneste året lært oss til å bli digitale og har gjennom året hatt en rekke digitale forestillinger, enten egenprodusert eller som formidler av andres produksjon. På den måten har kjente og tradisjonsrike programposter fått sin digitale avart.

MOTTAGELSEN I Spira var for å hedre unge og voksne med hederspriser og utmerkelser. Mange fikk sin hederspris for innsats gjennom 2020 og alle fortjener honnør. Det er flott å se hva som oppnås av flekkefjæringer, enten det er innen sport eller bridge eller andre kulturelle bidrag. Martias Flikka, Anders Brogeland, Marius Dalemark Austad, Celine Helleren og Agnete Flikka Buch fortjener alle honnør og ros. Det samme gjør Anne Seland som vant Bent Michael Holmboes minnepris, «Holmboeprisen» som tildeles lærere som har utmerket seg innen god undervisning i matematikk.

VI SYNES det er spesielt spennende å se på kunstprosjektet til Christian Sunde som fikk et helt spesielt kunstoppdrag av Flekkefjord kommune: Han har plassert små jernhoder rundt om, totalt 107 hoder er satt ut. Det betyr at det er et jernhode for hver fødte flekkefjæring i året 2020.

VI ER også svært tilfreds med at forfatterne Eivind Stø og Haakon Smedsvig Hanssen ble gitt honnør for bokprosjektet «Uten å nøle». Smedsvig Hanssen manet til en edruelig debatt om krigens aktører og mente at boken ville være utgangspunkt for gode diskusjoner og samtaler i årene som kommer. Sylvia Skalstads oppussing av Nesgaten 2 ble hedret med Byggeskikkprisen.

MEN ALLE gjevest er naturligvis Flekkefjord kommune kulturpris: Årets vinner ble Sverre Ringard som i 30 år har vært redaktør for «Julehilsen fra Flekkefjord», et hefte som så dagens lys den første krigsjulen i 1940, da med Sverre Ringards far, Morten Ringard som utgiver og redaktør. Etter snart 60 år som utflyttet flekkefjæring, er det få som er så mye flekkefjæring som Sverre Ringard. Vel fortjent – og stor gratulasjon til Sverre Ringard og alle andre som ble hedret søndag kveld.

Artikkeltags