Gå til sidens hovedinnhold

Håndballseier for to FHK-lag i helgen

To Flekkefjord-lag i aksjon, og begge vant!

Juniorserien i håndball

FHK - Holum/MHI 21-14 (9-8)

Lørdag kveld hadde Flekkefjord HK-jentene all grunn til å være stolte over seg selv. Det så ikke lovende ut 10 minutter ut i kampen, vi ligger da under med 4 mål, men da bestemte jentene seg for at nå var det nok. Allerede etter 18 minutter hadde vi klart å snu kampen og komme oss ajour på stillingen 7-7. Og vi gikk til pause med en ett måls ledelse 9-8.

Vi hadde en god prat i pausen, og visste at vi kunne ikke slappe av de neste 25 minuttene. Jentene var klare, for denne kampen ville dem vinne. Vi starter 2. omgang og står som en mur i forsvaret, og banker inn 7 mål på rappen før Holum/MHI slepper til med første mål i omgangen etter 13 minutter. Men dem har ikke sjans til komme inn på oss for vi slapper aldri av. Selv om dem prøver å sette frimerke på dagens toppscorer Nele Marie Lammers med 12 scoringer, så åpnes lukene for de andre. Og vi vinner til slutt kampen 21-14

Dette var en skikkelig lagseier, alle var på hele kampen og ga aldri opp. Vi hadde stål kontroll i forsvar, jentene samarbeidet godt og gjorde det enkelt for vår målvakt bak som kunne stenge resten av buret. I angrep har vi mere å gå på når det gjelder å bli samspilte, men med bare litt over en måned med trening så er vi kommet veldig langt. Jentene er tøffe, de utfordrer seg selv og spiller hverandre gode. Vi går av banen i dag med stolthet og gleder oss til kamp neste helg borte mot Grindheim.

Målscorere:

Nele Marie Lammers 12

Andrea Dyrli Log 5

Emina Bahtijar 1

Fride Grønstol Leinebø 1

Anne Abrahamsen 1

Tomine Birkeland Log 1

Jenter 15

FHK-Søgne 2 17-15

Søndag var jentene klare for årets første hjemmekamp. Vi startet jo sesongen med et kjipt tap 21-11 borte mot MHI og Søgne hadde igjen slått MHI med 5.

Det var likevel ikke noe som tydet på nivåforskjell i dag. FHK starte med å ta ledelsen med et av flere flotte mål fra Agathe Rudolfsen. Hun er en av 3 spillere vi hadde fått lånt i dag fra J14. De to andre - Ine Hetland og Radmila Prelevic - spilte også knallgodt og da særlig i forsvar. Imponerende !

1. omgang var rett og slett jevnspilt og god, men til pause var det 8-7 ledelse til FHK. Bertine Birkedal spilte en meget god kamp på strek, mens vingene våre med Julie Åsly i spissen jobbet knalltøft og gjorde jobben for Søgnes kanter vanskelig. Julie var som vanlig målfarlig med flotte mål fra ving, Både Live Larsen og Mathilde Stornes utmerket seg med gode returløp og bra forsvarsspill. Bakerst sto Julie Thele knallbra i mål, og hun rett og slett stengte målet til tider. Dette til Søgnes store fortvilelse. Imponerer gjør også Ida Allestad som ving selv om hun egentlig er keeper, tøft gjort.

Mot slutten fikk Amalie Jerstad en kneskade, men før dette hadde hun storspilte i midten. Tomine B. Log gjorde også en knallkamp, med mange mål, og Søgne slet virkelig med å finne ut av fintene hennes. FHK ledet mye av 2 omgang, og bare en gang ledet Søgne (12-11), men FHK ga seg aldri og vant til slutt 17–15.

Det er alltid gøy å vinne, men noen seire smaker ekstra godt, og dette var en slik kamp.