Hans Inge Fagervik har vært artist, komponist, tekstforfatter og foredragsholder i over 47 år. Han bor i Arendal, men kommer opprinnelig fra Seløy i Herøy kommune på Helgeland.

Han har 19 soloutgivelser i form av CDer og LPer, utenom alle andre innspillinger han har deltatt på. Han har holdt konserter i 25 forskjellige land, og har hatt et tempo i sin turnering som kan ta pusten fra de fleste, og gjør ham til en av landets mest aktive artister.

«Farvel Marita» er nok hans mest kjente sang, og den har toppet musikklister også utenfor Norge. Det er en sang som har gitt retning på hans karriere hvor han har et stort sosialt engasjement, som ofte har vært for de svakeste, og ikke minst de som sliter med avhengighet av rusmidler.

I tillegg er hans sang «La mæ gi dæ ei hand», kåret til tidenes beste veldighetssang av NRK-lyttere for noen år siden. Han har fått takkebrev fra så forskjellig hold som ANC og Vatikanet, og nå er hans miljømusikal «Å så vakkert!», innspilt på spansk i Argentina.

Under koronasituasjonen har Hans Inge skrevet for både teater, for barn og for en ny utgivelse som kommer til høsten.

Det er 5 år siden sist Hans Inge Fagervik besøkte Hidra, da med julekonsert. På denne konserten vil han framføre både nye sanger og sanger fra hans rikholdige repertoar.