I sammenheng med Frivillighetsåret 2022 ble lag og foreninger fra hele landet utfordret. Alle skal få se hva hver enkel klubb har å tilby, og bli inspirert til å engasjere seg. Flekkefjord Dykkerklubb tok utfordringen på strak arm.

Sammen med Smaabyen og med støtten av Flekkefjord Sparebank, Frivillighet Norge samt andre lokale dykkerklubber, har de rigget til et arrangement som skaper bevissthet rundt det som man vanligvis ikke ser: Rundt det som er under havet.

Hender på hummer

Aktivitetene er tilpasset både store og små, og alle som har lyst til å vinne T-skjorter, bøker, klistremerker og caps i premie.

– Vi fyller en boks med skjell, tare, plastfigurer av krabber og hummer, og lar deltakerne kjenne seg frem med lukkede øyene hva de har fått hendene sine på. Vi utforsker havbunnen gjennom undervannsdroner, uten å bli våt. Vi viser hvordan å dykke, og hva man kan finne på havbunnen, forteller formannen i Flekkefjord dykkerklubb Federico Håland Gaeta til Agder.

Dette er første gang et slikt arrangement tar sted i Flekkefjord, og Gaeta håper at det blir mye liv og røre på Grønnes den dagen.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med nye som er nysgjerrige på undervannslivet. Jeg ser også frem til å fortelle om dykking, og skape bevissthet rundt hvor mye klubben vår betyr for lokalmiljøet. Det blir som å vise hva som skjer bak kulissene.

Dykkermiljø

Flekkefjord dykkerklubb samler mennesker som trives med å utforske havbunnen og se den vakre undervannsnaturen. De er også viktige aktører som ivaretar marinmiljøet, og håper å rekruttere flere til å være med på laget.

Dykkerdagen er ment som et møteplass både for klubbens medlemmer, og alle andre som er interessert i havet. Målet med arrangementet er ikke minst å skape samhold og fellesskap. Dette har klubben stor tro på, og legger derfor ned mye energi for å få dette til.