Gå til sidens hovedinnhold

Har fått ny jobb: – Jeg ser frem til å jobbe innen psykiatri igjen

Elisabeth Urstad (43) er ansatt som ny avdelingssjef for DPS Lister. Hun tiltrer stillingen i slutten av mai.

Elisabeth Urstad kommer fra stillingen som avdelingssjef for avdeling for kirurgiske fag ved somatikk Flekkefjord.

– Jeg ser frem til å jobbe innen psykiatrifeltet igjen, da med nye utfordringer og muligheten for å utvikle Sørlandet sykehus HF videre innenfor dette feltet, sier 43-åringen i en pressemelding fra sykehuset.

«Kommer hjem»

Urstad jobbet frem til 2013 ved DPS Lister og frem til 2018 med Listerkommunenes samarbeid innen psykiatri og rus opp mot KPH/Sørlandet sykehus. Hun sier at hun med den nye jobben «kommer hjem igjen».

Ved somatikk Flekkefjord har Urstad de tre årene som avdelingssjef brukt mye av sin tid på å etablere og styrke kvalitetssystemer og prosedyrer for å forbedre pasientsikkerheten.

– Urstad har gjort en fantastisk innsats og fått til mye i løpet av sine tre år som avdelingssjef. Jeg må berømme henne for hennes ukuelige innsats og energi for pasientene og medarbeiderne i Flekkefjord. Hun trår ut av store sko som er vanskelig for hennes arvtaker å fylle, sier klinikkdirektør somatikk Flekkefjord, Øystein Evjen Olsen.

Danket ut 10 andre søkere

Urstad tiltrer den nye stillingen i slutten av mai. Ifølge pressemeldingen var det 11 søkere til stillingen.

– Jeg er veldig glad for at Elisabeth Urstad takket ja til denne jobben. Hennes bakgrunn både fra kommune, somatikk og klinisk arbeid ved samme Distriktpsykiatrisk senter som hun nå skal lede, er veldig nyttig for avdelingen og klinikken som helhet, sier klinikkdirektør Vegard Øksendal Haaland ved Klinikk for psykisk helse - psykiatri og avhengighetsbehandling (KPH) ved Sørlandet sykehus HF.

– Elisabeth Urstad har i tillegg til sin bakgrunn fra de ulike sektorene, også erfaring fra stillingen som avdelingssjef i Flekkefjord de siste tre årene. Hun tar med seg kjennskap til og nettverk i helseforetaket inn i sin nye jobb, sier han.