Gå til sidens hovedinnhold

Helse, velferdsteknologi og omsorg: – Akkurat nå har jeg ikke behov for det, men i morgen kan alt snu

Kommende år skal det holdes en rekke møter på biblioteket som er fulle av tips for god helse og en aktiv og trygg alderdom samt pensjonisttilværelse.

Alderdom kan innebære mange spennende og meningsfulle år. Prosjektet Anno 2022 har som formål å informere om mulighetene og midler som kan gjøre dagene trygge og effektive. Pensjonister, barn til aldrende foreldre og alle andre som har kontakt med eldre mennesker eller kan få nytte av slik informasjon inviteres til Anno-samlingene.

Dette er viktig

– Akkurat nå har jeg ikke behov for det, men i morgen kan alt snu, og da kan behovet være der, forteller Ellen Matsen til Agder.

Arrangøren og kursholderne mener dette er viktig for byens innbyggere, og håper mange ønsker å bli med på møtene.

En aktiv og trygg hverdag

Temaene som tas opp angår både dem som har pensjonert seg, dem som kan ha helseutfordringer og dem som er pårørende.

For dem kan det være godt å vite om hvilken omsorgstjenester som er tilgjengelige, og når en kan nå ut til dem. Det skader heller ikke å vite om hvordan ulykker forebygges, hvordan omgivelsene kan tilpasses individuelle behov, vite om førstehjelp og tegn på enkelte sykdommer.

Ikke minst kan det være flott å vite om hvordan en kan engasjere seg i samfunnet gjennom frivillighet, og vite om hvilke møteplasser som finnes i byen. Samlingene kommer med innspill til hvordan hverdagen kan bedres.

Møtene holdes på biblioteket i forkant av seniorkino, som arrangeres siste fredag hver måned. Første samling er 26. november, og alle som ønsker å vite mer om demenssykdommer er velkommen.

Støtte, veiledning og bistand

Det vil være rom for dialog, samtale og erfaringsutveksling. Det vil være naturlig at deltakere kommer med sine tanker og innspill om hvordan en kan løse ulike problemer, og møte utfordringer. I etterkant av møter svarer foredragsholdere på alt hver enkelte lurer på, og gir personlig og tilpasset veiledning etter ønske.

Samskaping-gruppen som er ansvarlig for prosjektet ønsker å sørge for at innbyggerne tar kontakt med omsorgsorganer i tiden, og gjør hverdagen sin tryggere og lettere. Derfor vil de gjerne møte dem der de er, og Anno 2022 skal bidra til at det blir lettere å ta kontakt.