– Da jeg tidligere var rundt og intervjuet folk om emner som skulle inn i årsskriftet til Kvinesdal Historielag brukte jeg en Sony minidisc som opptaker. I tillegg kunne jeg spille av samtalene, forteller Fladmark til Agder.

– Etter noen år sviktet opptakerfunksjonen, og jeg kjøpte en mer moderne opptaker. Etter hvert hadde jeg fått spilt av alle diskettene, med unntak av noen få. Da jeg for kort tid siden prøvde å få disse spilt av, kom bare meldingen «Error» opp. Det var da jeg bad om hjelp fra avisen Agder.

Mange henvendelser

Fladmark forteller at en liten artikkel om saken på nett og papir førte til mange spontane reaksjoner fra leserne.

– Jeg fikk 12 oppringninger. Det var folk fra både Sira, Gyland, Flekkefjord, Feda, Fjotland og Kvinesdal som ringte Den første som kontaktet meg var Alf Morten Dydland fra Flekkefjord, og jeg slo til med en gang, avslører Fladmark.

– Da jeg åpnet pakken viste det seg å være en stor Sony-maskin med både opptaker og avspillingsfunksjon med mulighet for tilknytning til videoanlegg eller hodetelefoner. Det er et flott anlegg som jeg nå kan bruke til å få spilt av de siste diskettene jeg har.