Gå til sidens hovedinnhold

Hjemmesommer og helgequiz – det blir saker og ting

B20, det lokale vannhullet på Tonstad, er en av bedriftene som støtter og tar hjemmsommer-oppfordringen på alvor.

– Vi hadde en god del av opplegget på plass og så ble alt stengt ned. Alt var usikkert en stund, men nå ser vi veldig optimistisk på det hele, sier Kristian Tronstad til Agder.

Flere lørdager har spillemenn gjestet teltet og Tronstad kan fortelle om stinn brakke. Det vil i disse tider si 70 gjester. Han planlegger flere ting utover sommeren, stort sett med en god dose musikk innblandet. Flere spillemenn har sluppet ut av coronadvalen og det vet sirdølene å sette pris på. I tillegg kommer det til å bli arrangert to quizer, den første nå på fredag. Varaordfører Isak A. Liland kan mer enn kommunestyreloven og hjemfallsretten. Han er nemlig fast quizmaster og ubestidt dommer.

– Liland har lovet oss spørsmål i alle sjangre. Han er kjent for å komponere en allsidig meny, sier Tronstad

– Quizen dere holder er det nærmeste vi kommer et kinderegg, stemmer ikke det?

– Ja, her kan en få påfyll i både hode og mage, og i tillegg muligheten til å støtte en god sak. Quizene vi har hatt opp gjennom årene har samlet inn flere tusen kroner til gode tiltak. Vi håper virkelig folk ser verdien i dette og møter opp førstkommende fredag.

Det koster nemlig femti kroner per person å delta. Vinnerlaget får anledning til å gi det totale innsamlede beløp til en god sak

– Og det må jeg si, dere satser skikkelig på dette tiltaket til kommunen i sommer?

– Ja vi er jo nærmeste nabo til teltet og ideen om å flytte ut i sommer kom umiddelbart. Vi har fremdeles noen begrensninger i vårt eget lokale. Her er det litt friere. Uansett så tar vi smittevernet på alvor. De siste helgene viser også at våre gjester gjør det samme. Vi hadde sågar sjenkekontrollen på besøk den ene helgen . De hadde ingen merknader, påpeker Tronstad.

– Å ha fest og gjøre alt etter smittevernboka må vel være krevende øvelse. Mange som er bekymret?

– Til det vil jeg si at folk skal ikke behøve å bekymre seg for å komme hit på fest. Vi har redusert sjenketiden på kvelden og i tillegg inngått en avtale med Tonstads A-lag. De stiller med vakter som vi betaler som dugnadsarbeid, parerer Tronstad.

– Hvilke planer har dere videre i sommer?

– Noe er jo spikret allerede. Det finner folk ut av ved å sjekke kommunens side på facebook om «Hjemmesommer i Sirdal», eller på vår egen hjemmeside. Noe jobber vi med nå. Veien blir til mens vi går. Men jeg kan garantere flere spillemenn og god gang i helgene for de som velger å holde seg i Sirdal i finværet. Folk må gjerne reise på ferie i sommer, men de bør for all del komme seg hjem til helga, sier Kristian Tronstad med smilet på lur.