Husk den viktige 1-meterregelen

DEL

MeningerONSDAG BLE det fra helseminister Bent Høie understreket viktigheten av den gyldne meteren som er avstandsbestemmelsene i forbindelse med koronasmitte. Når helseministeren viser frem tommestokken er det ikke for å være tante Sofie, men snarere et forsøk på å understreke viktigheten av å holde den nødvendige avstanden for å hindre smittespredning. Undersøkelser som er gjort, viser at kino og teater er de stedene der det smittes minst, fordi der sitter man stille og rolig ved siden av hverandre, uten å snakke, synge eller skråle.

OG APROPOS skråle: I kveld starter de godt besøkte fredagsarrangementene på Fiskebrygtga. Selv om man både har satt begrensninger i med hensyn til antall mennesker på arrangementet og også har økt vaktholdet, vil det helt sikkert være en prøvelse å få arrangementet til å gå smertefritt i forhold til smittevernsbestemmelsene. Det er en utfordring for alle som skal stå for arrangementer i løpet av sommeren.

ARRANGØREN HAR naturligvis et ansvar for å sette klare arrangementsmessige tiltak inn for å forhindre at regelverket brytes. Men største ansvar ligger hos hver enkelt som velger å gå på arrangementer, enten det er på Fiskebrygge eller andre steder. På slike arrangementer er det kontroller. Vi vet om steder som har fått påpakning og advarsel for ikke å ha vært nøye nok i forhold til smittevernreglene.

NÅR DISSE rader skrives, er det for å bevisstgjøre hver enkelt i forhold til det regelverket som gjelder. Det er laget for å forhindre en oppblomstring av koronasmitten – og for å forhindre at vi igjen må ty til drastiske tiltak, slik vi måtte i midten av mars. Etter tre måneder med sosial distanse, higer vi etter å være sammen og sosialisere oss. Det skal vi få til gjennom sommeren, men innenfor regelverket.

LYKKE TIL med gjennomføringen av sommerens arrangementer.

Artikkeltags