Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er respektløs?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg konstaterer at Renè Munthe Eik, Lund Høyre får en uheldig start som ny folkevalgt i Lund kommunestyre. Innlegget i lokalaviser mandag viser at han har noe å lære, blant annet i forhold til i sette seg inn i sakene før han uttaler seg i media. Det er overhodet ikke noen merkelig grunn til at ordføreren kaller inn til møte torsdag 3. oktober.

Fakta er følgende:

1. Kommunestyremøtet den 3. oktober ble fastlagt allerede desember 2018 da møteplanen for 2019 ble vedtatt. Derfor er det helt feil at ordføreren kaller inn til ekstraordinært møte.

2. I etterkant av behandling og vedtak i gjeldende sak som var oppe 20. juni var det full enighet i at denne saken skulle settes på sakslisten i det ordinære møtet 3. oktober.

3. I møtet i formannskapet 19. september under eventuelt pkt. 6 ble saksliste og plan for dagen gjennomgått, det var derfor aldri noe tvil om at det skulle være et møte 3. oktober.

Renè Munthe Eik sier at det er ett ord som kommer igjen og igjen i hans nye politiske hode; nemlig respektløs.

Jeg har som ordfører hverken opptrådt respektløst eller vist mistillit til det kommende kommunestyre, jeg har tvert imot vist respekt for vedtatt møteplan, og sørget for at denne saken ble satt på sakslisten- slik det var enighet om.

Jeg mener derfor at betegnelsen respektløs passer bedre på en person som skriver leserbrev om en sak, før han har satt seg godt nok inn i alle fakta.