Hyttefolk er også folk, derfor må de oppføre seg som det

Av
DEL

MeningerOnsdag 25.03.2020 hadde stortingsrepresentant Helge Andre Njåstad (Frp) et leserinnlegg i Avisen Agder, med tittelen «Hyttefolk er også folk».

Jeg vil for opplysningens skyld si at Njåstads meninger på ingen måte speiler undertegnedes mening om «hytteparagrafen».

Viktigste prioritet er vern om liv og helse. Da også smittevern. Det gjelder ikke bare potensiell smitte fra person-til-person, men også vern mellom lokalsamfunn.

Mange opplever nå store belastninger og oppofrelse, fysiske, psykiske og økonomiske, ved å trofast følge opp forskrifter og pålegg i den krisen vi befinner oss i.

Jeg er oppriktig stolt av å være ordfører for en kommune og dennes mennesker, som følger opp situasjonen vi befinner oss i med en fantastisk lojalitet, dugnadsånd, frivillighetsinnsats og omsorg. Det skal ikke være noens oppgave å sette kritisk personell og ressurskapasiteter under større press og fare, ved å tviholde på planer om hytteopphold.

Det skal heller ikke være en stortingsrepresentants oppgave å så tvil om kriselovforskrifter, midt i en krise som berører liv og helse.

Vær trygg. Vær god. Vær medmenneske.

Dette skal vi klare!

Artikkeltags