Statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum, næringsminister Jan Christian Vestre og olje- og energiminister Terje Aasland inviterer til pressekonferanse om havvind onsdag 11. mai kl. 08.30. Ordførerne i Farsund, Lindenes og Kristiansand ble tirsdag kveld forhåndsinformert om saken.

Det er ventet at regjeringen på pressekonferansen skal gi til kjenne en stordstilt satsing på havvind.

SE PRESSEKONFERANSEN HER

– Regjeringen ønsker god sameksistens mellom havnæringene. Målet er å finne løsninger som er basert på et godt kunnskapsgrunnlag, og som fortsetter å skape vekstmuligheter for havnæringene i tiden fremover, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran til NTB.

– Regjeringen har klare ambisjoner om å utvikle vindkraft- og havbruk til havs. For å skape vekst for havnæringene framover samtidig som vi ivaretar den viktige fiskerinæringen, trenger vi et godt kunnskapsgrunnlag. Mer kunnskap og forskning har lenge vært etterlyst fra fiskerinæringen, sier Skjæran.

Selv om de tre Ap-ordførerne, Arnt Abrahamsen i Farsund, Even Tronstad Sagebakken i Lindesnes og Jan Oddvar Skisland i Kristiansand ble informert i forkant, er det etter det Fædrelandsvennen kjenner så langt ikke bestemt at disse kommunene vil få forsyningsbaser eller lignende til en større havvindsatsing.