Kommunedirektøren opprettholder tidligere vedtak som sier følgende: Kvinesdal kommune følger oppfordringen fra politiet og setter som vilkår for arrangementet at konserten må avsluttes kl. 23.00 i henhold til politivedtektene for Kvinesdal kommune.

Dette reagerer arrangøren kraftig på.

– Hvis politikerne gjør som kommunedirektøren vil, kommer ikke vi eller noen andre, tror jeg, til å arrangere konserter i Kvinesdal igjen. Hvem skal gidde det, med sånne regler? Da selger jeg heller utstyret, for det er ikke slik man arrangerer konserter, sier Galdal oppgitt til Agder.

Minimumskrav

– Vi foreslår et minimumskrav med konsertslutt midnatt. Hvis vi ikke kan holde på til da, er det ikke vits å arrangere noe, og vi kutter alt som heter konserter.

Både Galdal og Røyland sier de har fått mange henvendelser fra folk som stusser på at kommunen vil begrense konsertene fra klokken 23.

Men når det gjelder selve Rotlaus-konserten og Down by the river, forventer Galdal å få dispensasjon:

– Jeg blir overrasket om vi ikke får dispensasjon til klokken 01 på disse. Vi booket bandene lenge før dette ble satt i gang fra kommunens side. Men blir klokken 23 malen fremover, booker vi ikke noe nytt. Det sier også andre arrangører i bygda, forteller Galdal.

Får skjenke

Skjenkebevilgningen strekker seg til klokken 01, men Galdal mener det hjelper fint lite med krav om konsertslutt klokken 23 og strenge desibelkrav også etter konsertslutt.

– Det går vel ikke an å ta frem en kassegitar etter klokken 23. Dette er helt håpløst for oss som arrangerer, og jeg begriper ikke at det skal være denne motstanden.

Saken skal behandles 23. mars.