Gå til sidens hovedinnhold

Ingen mistenkte etter Amedia-angrepet

Det er så langt ingen ting som tyder på at det er en sammenheng mellom dataangrepene mot Amedia og Nortura, opplyser politiet. Så langt er det ingen mistenkte.

Det var 28, desember at datahackere slo ut alle systemene til Amedia og dermed også til Agder. For første gang siden krigen, kom ikke Agder ut som planlagt. Agder er fremdeles preget av angrepet, selv om systemene sakte, men sikkert kommer på plass.

– Det er pr. i dag ikke avdekket noen direkte sammenheng mellom angrepene mot Amedia og Nortura, men vi kan ikke utelukke det, opplyser politiadvokat Erik T. Hansen i Oslo politidistrikt til NTB fredag.

Både Amedia og Nortura ble i slutten av desember utsatt for omfattende dataangrep med en ukes mellomrom. Angrepene fikk store konsekvenser for de to virksomhetenes produksjonsevne.

For Agders del har papiravisen kommet ut i noe redusert omfang, samtidig som alt av teknisk personell har jobbet på spreng i konsernet for å få orden på dataproblemene. Det er gjort en formidabel jobb og lesere flest har ikke merket noe særlig til problemene. Nettavisen til Agder har ikke vært rammet..

– Vi er fremdeles på et stadium der vi først og fremst søker å sikre elektroniske spor og analysere slike med sikte på å kartlegge skadeomfang og mulige gjerningspersoner, opplyser Hansen til NTB.

Han forteller at det er en krevende etterforskning, og at den ser ut til å ta tid.

– Vi er kjent med at det eksisterer grupper og miljøer som har spesialisert seg på ulike former for avanserte dataangrep i inn- og utland og kan ikke utelukke at vi i denne saken har med ett eller flere slike å gjøre, sier politiadvokaten.