Det opplyser ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Fredag hadde kommunen testet 50 personer, hvorav 12 av disse var ungdommer som tok hurtigtest. Alle testene var negative, og ifølge ordføreren er det nå mange som kan teste seg ut av karantene og isolasjon.

– Dette er gode nyheter, og vi opplever at vi har god oversikt over smittesituasjonen i kommunen nå. Det har vært noen krevende dager, vi har hatt det største utbruddet til nå i pandemien, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Takker innbyggerne

For noen startet ferien med å havne i karantene eller isolasjon og mange har bidratt til smittesporingen ved å teste seg.

– Jeg ønsker å rette en stor takk til innbyggerne for at dere fortsatt følger anbefalinger om smitteverntiltak, og jeg ønsker å si god bedring til de som er så uheldige å være smittet. Vi må fortsatt minne hverandre på å følge de basale smitteverntiltakene: Holde avstand, vaske hender og bestille testing hvis man blir syk.

36 i karantene

Det informeres videre om at ved Kvinesdal legesenter er antall testede personer nå 4719.

Det er pr. i dag 36 i karantene og 23 i isolasjon.

– Vi anbefaler at de som ønsker å teste seg tar kontakt med legesenteret så tidlig som mulig på dagen for at vi skal få raskest mulig svar på prøvene.

Vaksinering

Det er til nå vaksinert 2353 personer i Kvinesdal kommune. 1749 av disse har fått to vaksinedoser og er nå fullvaksinert.

I denne uken ble det vaksinert 294 personer og i neste uke er det forventet at kommunen får 186 vaksinedoser.

– De som skal få vaksiner blir fortløpende kontaktet. Vi har nå begynt å kalle inn to uker før vaksinering og det er derfor viktig å være oppmerksom på hvilken dato som står på innkallingen. Alle født til og med år 1974 har fått tilbud om koronavaksine og vi kaller fortløpende inn de neste alderstrinnene.