Gå til sidens hovedinnhold

Ingen pynter huset som Egil: Rett og slett helt ellevilt

Egil Ravndal tenker på julepynting hele året. Avansert teknologi styrer showet når han lyser opp nabolaget med juleglede.

For abonnenter
(Gjesdalbuen)

To ganger om dagen kan hvem som helst møte opp foran huset til Egil Ravndal på Nesjane og se det spektakulære showet han setter i gang år etter år.

– Nå er det sjuende året og det øker i omfang for hvert år. Det har kanskje tatt litt ekstra av i år med den store skjermen, ler han.

Han bor i et rekkehus midt i et boligfelt på Nesjane. Julefeiringen til Ravndal har ikke skapt ufred mellom naboene. Tvert imot.

– Naboene er veldig positive, og etter sommeren begynner de første å lure på når jeg skal i gang. Jeg får egentlig bare positive tilbakemeldinger på at jeg bidrar til å skape ekstra julestemning i nabolaget. Det har jo blitt en årlig tradisjon her i gata, sier Ravndal.

Avansert teknologi setter i gang juleshowet to ganger i døgnet. Først klokka 18.00, så 19.30.

– Da kommer folk fra nabolaget og andre steder på Ålgård og i Gjesdal. Juleshowet har blitt en snakkis, og det kommer også tilreisende fra nabokommuner, forteller han.

Noen tar julepynting mer seriøst enn andre, og Egil Ravndal er definitivt en av dem. Når lysene slukkes en gang ut i januar, starter allerede planleggingen til neste år.

– Det er blitt en helårshobby. Jeg har forsøkt andre hobbyer som golf, men ingenting kan måle seg med denne hobbyen. Jeg er også interessert i data og teknologi. For meg er det også viktig å spre glede til andre.

– Hvor mye har alt dette kostet?

– Det blir noen små investeringer hvert år, men jeg har valgt å ikke sette opp et excel-ark for å se hva summene blir, ler Ravndal.