Innovasjon i moderne samfunn!

Av
DEL

MeningerHistorien gjentar seg, noen forsøker å skape noe! Og noen andre vil bare få ødelagt alt som kommer til overflaten, jo fortere jo bedre. Har jo lært at alt her i livet skal ha en balanse, og da vil en kunne forme følgende ligning: De som forsøker å skape noe - de som vil "Rive ned" = Innovasjon.

Med denne innledning sikter jeg til debatten om "Vind-Energi", noe som mennesker har benyttet seg av århundrer.

Vi har jo vært igjennom faser som bygging av vannkraft, olje i Nordsjøen og vindmøller på Listalandet, for å stadig kunne levere nok energi til vårt samfunn, der alt skal gå "fort" og "lett"! Og det går jo greit, hvem klager på vannkraften i våre dager?

Men hvorfor må de være så høye? Det er vår egen feil, vi vil ikke redusere vårt forbruk, og da må hver enhet som blir satt opp ha bedre inntjening, eller vil vi balansere dette med å heller kunne ta en høyere kWh kost på den enkelte forbruker. Vi burde heller vært stolte over at de som bygger slike energimaskiner, at de er i stand til å få dette til.

Det ville jo ikke vært rett av meg å reise ut til Flekkefjord for å kritisere folk som har store flotte seilbåter med høye master liggende i "Spor2-vika" når jeg vet at en kan oppnå den samme følelsen, ja dette med at det er vinden som "bærer" deg avgårde, ved å seile en liten jolle.

Vi i Norge har ett av verdens beste demokratiske systemer, slik at alle blir hørt, men la oss ikke misbruke dette flotte system slik at vi ikke skaper innovasjon!

Til slutt vil jeg gi en stor honnør til våre dyktige politikere, som vi har valgt inn for å ta valg for oss, jeg vet at dere jobber hele døgnet for at vi skal få et bærekraftig samfunn. Vi er stolte av dere, og lykke til videre!

Artikkeltags