Gå til sidens hovedinnhold

Intense tango-rytmer fylte Spira

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter måneder uten konserter, var det en fornøyelse å sette seg i storsalen og høre intense, argentinske tangorytmer.

Det var det norsk-argentinske tangobandet El Muro Tango som tok Flekkefjord med storm søndag kveld.. Med en solid dose energi og et lidenskapelig uttrykk har bandet begeistret dansere og musikkelskere i hele Europa og Argentina. Siden oppstarten i 2016, har bandet opplevd en eventyrlig fremgang. Men i likhet med utøvende kunstnere alle andre steder i denne verden, har koronapandemien satt en stopper for det meste av konserter.

Likevel har det fem-mann sterke tangobandet klart det kunststykke å sette seg selv i karantene i en kunstnerbolig i Drammen, før det la ut på en tidlig høstturne som ble avsluttet med konserten i Flekkefjord. For også for tangoorkestre gjelder smittevernreglene og sjelden har det flytt så mye sprit på et arrangement av Klassisk Flekkefjord.

De ga ut sitt debutalbum i november 2018 til glitrende kritikker i den internasjonale pressen. Deres musikk består av tradisjonell argentinsk tango med et friskt og moderne harmonisk språk, med elementer av jazz og søramerikanske rytmer og en intens lidenskap. I Argentina ble tangorytmene forbudt under militærregimet, men tradisjoner er vanskelig, for ikke å si umulige, å knekke.

De fem i bandet er så samkjørte og flinke og kjenner hverandres blikk og mimikk som gjør at alt klaffer, alle treffer der de skal og det hele ender opp i en kaskade av latinamerikanske rytmer og et bølge av vellyd.

Det svinger av orkesteret. Når den prisbelønte tangosangeren, Omar Mollo gir av sin stemmeprakt, føler man seg hensatt til en fortausrestaurant i en bakgate i Buenos Aires der loidenskap, kjærlighet, følelser og sterke drifter preger musikken.Bandets initiativtager, fiolinisten Karl Espegard, hadde samlet mye familie i storsalen i Spira. Familien Søstrand i Flekkefjord er hans familie, og fiolinistens mor var kommet fra Mandal for oppleve El Muro Tango.

Juan Pablo De Lucca på klaver er også komponist og bandleder. Kasper Uljas trakterer bandoneon og Jon Åsnes sørger for vellyd fra kontrabassen.

Storsalen var godt fylt opp til å være en konsert arrangert av Klassisk Flekkefjord. Det betyr at Klassisk Flekkefjord har truffet med bookingen av El Muro Tango. Og det betyr at folk har higet etter å komme seg ut for å oppleve klassiske toner og musikk i disse korona-tider.

Takk for at vi kjente blodet bruse igjen! Takk for en uforglemmelig aften.