Gå til sidens hovedinnhold

Investorer utsatte «batteri-besøk»

Artikkelen er over 1 år gammel

Det planlagte besøket fra Morrow Batteries på Lista onsdag er utsatt. Årsaken er den spesielle smittesituasjonen i Farsundsområdet for tiden.

Dermed må det fjerde av tomtealternativene i Morrows lokaliseringsfinale vente ytterligere en tid før batterifabrikkens representanter kommer på besøk.

- Morrow har meldt at de dessverre må utsette det planlagte besøket. For ikke å miste fremdriften, vil vi denne uken i stedet ha et videomøte med ledelsen i Morrow, og så må vi komme tilbake til en befaring på et senere tidspunkt, sier prosjektkoordinator Arne Marthinsen i Lista renewable energy park (LREP).

Tomta på gamle Lista flystasjon er en av fire gjenstående kandidater for Morrows plassering av battericellefabrikk på Agder. De tre andre lokasjonene fikk besøk forrige uke.

Les også

Mer kraft fra land til Nordsjøen: Kan bety investeringer for en halv milliard i Kvinesdal

Les også

Andersen-familien med på lakseprosjekt: Lakse-satsing på Lista

Gjennom det første nåløyet

Glade for å være i finalerunden – batterifabrikk med 2000 ansatte ett skritt nærmere Lista

Les også

Ta Gjelsten med på båttur – vis distriktets fortreffeligheter!

Nok av strøm, men: Kvinesdal og Flekkefjord har ikke store nok areal til batterifabrikk

Les også

Kan bli gigantprosjekt med batterifabrikk på Lista

– Vi regner med å kunne avklare en del punkter også i et videomøte. Men samtidig er det viktig at Morrows besøk finner sted på et senere tidspunkt, slik at de med egne øyne kan se både tomteområdet, den velfungerende dypvannshavna, kraftfremføringen og andre ting som best kan vurderes ved selvsyn, sier Marthinsen.

Han understreker at LREP har stor respekt for at et besøk må skje under optimale forhold, på et tidspunkt der smittevernhensyn ikke legger store begrensninger på besøket.

– Det er tross alt en potensiell investering på svært mange milliarder det er snakk om. Da forstår vi at Morrow velger å utsette besøket til et tidspunkt der det kan skje innen rammer de opplever som forsvarlige og som gir mest mulig utbytte, sier Marthinsen.