Wenche Murbræch fra Flekkefjord er kundevalgt i Gjensidigestiftelsen for kommunene vest i Agder. Nå oppfordrer hun alle lag og organisasjoner i området om å søke om midler for å skape gode sommeropplevelser for barn og ungdom i dette området.

– De siste årene har vært vanskelige for alle. Først med koronasituasjonen som har preget muligheten til sommeraktiviteter de siste tre årene, men også i 2023 er det mye usikkerhet rundt økt prisvekst og høye renter. Derfor vet vi at det å skape gratisaktiviteter for barn og unge blir viktig også i år.

Som nevnt har Gjensidigestiftelsen siden 2020 lagt til rette for at man kan søke om midler til sommeraktiviteter for barn og unge, og det har vært et populært tiltak.

– Vi har fått svært mange positive tilbakemeldinger på sommerutlysningene de siste tre årene, og gjentar derfor suksessen i år. I 2022 deltok rundt 140 000 barn på sommeraktiviteter finansiert av Gjensidigestiftelsen, og av disse fikk 3700 ungdommer sommerjobb. Det totalt var det 6500 dager med aktiviteter fordelt på alle de 350 organisasjonene som gjennomførte aktiviteter, sier Wenche Murbræch.

Fristen nærmer seg

For de organisasjoner som synes dette høres interessant ut og som ønsker å søke om midler fra Gjensidigestiftelsen så begynner det å haste litt.

– Vi ber nå lag og foreninger om å kjenne sin besøkelsestid, og søke så snart de har anledning. Sommeren 2022 fikk flere støtte i dette området. Søknadsfristen er 1. mars, og alle søkere får svar tidlig i mai for at de skal rekke å planlegge tiltakene i god tid før ferien, forklarer Wenche.

Både mindre og større ulike tiltak er det fult mulig å søke på.

– Pengene fordeles på ulike tiltak. Utfordringen som nå sendes ut til frivillige lag og foreninger er å skape aktiviteter som gir gode sommeropplevelser, samt sommerjobber for ungdom der det blir ungdommens ansvar å planlegge og gjennomføre aktivitetene. – Det er mulig å søke fra kroner 30 000 og opp til 300 000 kroner per prosjekt, og vi håper mange har lyst til å søke, forklarer Wenche.

– Informasjonen om hvordan man søker og hvilke kriterier som må oppfylles for å søke finnes på www.gjensidigestiftelsen.no, sier kundevalgt i Gjensidigestiftelsen, Wenche Murbræch.

Om Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen jobber for å skape gode liv i et trygt samfunn gjennom å støtte ildsjeler og frivillige organisasjoner. Som største eier i Gjensidige med 62 prosent av aksjene, er vi med på å videreføre over 200 års forsikringshistorie i Norge.

Fra og med etableringen i oktober 2007 og frem til og med 2022 har Gjensidigestiftelsen tildelt rundt 3,6 milliarder kroner til omtrent 9600 tiltak og prosjekter for å fremme trygghet og helse.

Les mer på www.gjensidigestiftelsen.no