Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til kakefest for vel gjennomførte prosjekter: – Viktige tiltak for bolysten

Artikkelen er over 1 år gammel

Bobilparkering, nytt toalett og en oppusset badeplass er et av flere prosjekter som har blitt gjennomført i Åna-Sira. Torsdag inviteres det til offisiell markering av ferdige prosjekter.

I forbindelse med en avtale mellom Sokndal kommune og Sira-Kvina Kraftselskap, ble det satt av 1,6 millioner kroner til avbøtende tiltak der hvor kraftselskapet har sitt anlegg.

i forbindelse med revisjonsavtalen som er inngått mellom partene i forbindelse med ny konsesjon for kraftselskapet. Midlene i avtalen skulle brukes til såkalt avbøtende tiltak for friluftsliv i de berørte vassdragene hvor Sira-Kvina Kraftselskap har anlegg.

– I forbindelse med ulemper knyttet til kraftproduksjonen til Sira-Kvina Kraftselskap, er det gjennomført avbøtende tiltak i Åna-Sira. Gjennom avtale selskapet har med Sokndal ble det satt av 1,6 millioner til forskjellige prosjekter. Vi ble blant annet enige om å pusse opp badeplassen, fiskeplassen, lage bobilparkering, og å få på plass et toalett for fiskeplassen/bobilparkeringen, forteller Nils Jacobsen, næringssjef i Sokndal kommune.

Penger igjen

Disse prosjektene er nå fullført og universelt utformet. I den forbindelse inviterer kommunen til en offisiell åpning av bobilparkeringen og en markering av de ferdige prosjektene. Begivenheten finner sted førstkommende torsdag.

Det blir servert kaffe, brus og kaker. Det blir i tillegg en orientering om planlagte prosjekter i Åna-Sira. Kassen er nemlig ikke tom.

– Det er igjen 470.000 kroner. For fjorten dager siden hadde vi et møte med beboerne i Åna-Sira om hva de kunne ville at pengene skulle brukes til. De ønsker seg tre gapahuker langs noen turstier. Når det prosjektet er ferdig får vi se hvor mye som er igjen og hva resten skal gå til, sier Jacobsen.

Folkehelsen

Han peker på det som viktig å kunne gjøre slike tiltak, blant annet for å øke trivselen for de som bor der.

– Det er veldig greit å kunne gjøre noe for de som bor der, med tanke på ulempene som opplever. Det er for eksempel sterke strømninger i elva noen ganger i løpet av året, i tillegg er det noen ulemper i forhold til fiske. Det er viktige tiltak for å øke trivselen og folkehelsen, legger han til.